Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma ve Yardımlaşma Derneği (AFDİDER) üyeleri hafta sonu fuar alanındaki mesirelik alanda birlik ve beraberlik pikniğinde buluştular.
Fuar alanında düzenlenen piknik organizasyonunda böbrek nakilli arkadaşlarımız ve diyaliz hastalarının kaynaşması açısından çok önemli olduğunun altını çizen AFDİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akdağ, dernek üyeleri arasındaki birlik ve beraberliğin artacağını belirtti.
-“Farkındalık oluşsun istiyoruz”
Altınokta Körler Derneğinin de pikniğe destek verdiğini dile getiren AFDIDER Gençlik Kolları Başkanı Fatih Acar da birlik ve beraberlik pikniğiyle ailelerin kaynaşmasını amaçladıklarını vurguladı. Afyonkarahisar’da AFDİDER’e üye olan yaklaşık 30 ailenin pikniğe katıldığını ifade eden Acar, şöyle konuştu:
“ Birlik beraberlik olarak piknikte ailelerimizde bir araya geldik. Bundan sonraki haftalarla daha sık sık bu araya geleceğiz. Gençlik kolları olarak bizleri kırmayarak bu güzel hafta sonu düzenlediğimiz etkinliğe katılan tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle organ bağışının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatarak farkındalık oluşsun istiyoruz. Afyonkarahisar’da yaşayan tüm herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyoruz” dedi.
Öte yandan AFDİDER üyelerinin kaynaşma pikniğinde Altınokta Körler Derneğinden oluşan müzikli ekibi pikniğe katılan aileleri şenlendirdi.