Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, iç savaşın ve katliamların devam ettiği Suriye için Suriyeli kardeşin ekmek bekliyor! Bir çuval un da sen gönder isimli kampanya başlattıklarını kaydetti.
Konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yağan Ertürk, katliamın 6. yılına girildiği Suriye’de, İran destekli Esed rejimi güçlerinin ve Rusya’nın her gün sivillere yönelik bombardımanlarının sürdüğünü belirtti.
Halep’te, şer ittifakı tarafından ablukaya alınmış çocuk, kadın, yaşlı gözetmeksizin hastaneler ve okulların da hedef alınarak bombalandığını ifade eden Ertürk, buna karşın hiçbir yardım malzemesinin de girişine izin verilmediğini söyledi. Başkan Ertürk açıklamasında şunları söyledi:
Hava saldırılarına karşı kendilerini koruyabilecek imkanlardan yoksun olan Halep halkı, çok ciddi zorluklar altında sürdürdükleri yaşam mücadelelerine birde açlıkla mücadeleyi eklemiş, Müslümanların insaflı ve vicdanlı ellerinin kendilerine uzanmasını bekliyorlar. Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi. Suriye’de çok ciddi şekilde un sıkıntısı yaşanıyor. Öyle ki Suriye’deki çok sayıda fırın un temin edemediği için kapandı. Kış geliyor, insanların insani yardıma ve özellikle una ihtiyacı daha da artacak. Suriyeli mazlum kardeşlerimize yardım elimizi uzatmazsak çok sayıda kardeşimiz açlıktan hayatını kaybedebilir. O yüzden geç olmadan Suriyeli kardeşlerimizin çığlığına ses vermeliyiz.
15 Temmuz da Türkiye de yenilgiye uğrattığımız emperyalistlerin, Suriye üzerinden hedeflerine ulaşmalarına izin vermemeliyiz. Durumun vahametine istinaden, Afyonkarahisar halkına, sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, ivedi olarak ‘Her Evden Bir Çuval Un İçin Maddi Destek, Sofralarına Bir Ekmek de Sen Koy’ düşüncesinden hareketle Afyon IHH olarak yardım kampanyası başlatmış durumdayız.”
(GC-