FETÖ/PYD darbe kalkışmasına karşı Afyonkarahisar halkı demokrasi nöbetinin 11. gününde aynı direnç ve heyecanla meydanları doldurdu.
Afyonkarahisar’da demokrasi nöbetinin 11. gün programını Eğitim-Bir-Sen Şubesi üstlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti, sela ve yatsı ezanının okunmasıyla topluca namaz kılındı. Meydanları dolduran 7’den 77’ye binlerce Afyonkarahisar’lı darbe girişiminde bulunan FETO terör örgütüne lanet yağdırdı.
Nöbet programının açılış konuşmasını yapan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Bakanlar Kurulu Toplantısı nedeniyle Afyonkarahisar programını erteleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun selamını iletti. Yurdunuseven, “Darbe kalkışması gecesinde Allah bizimle idi. Bize Allah yardım etti. Milli irademize sahip çıkabilmek için 250 şehit verdik. Şehitlerimizin sayesinde meydanlarda toplanarak demokrasi nöbetlerini tutuyor, milli irademize sahip çıktığımız haykırabiliyoruz. Allah’tan hepsine gani gani rahmet diliyorum. Tüm şehitlerimizin aziz ruhlarına ithafen birer Fatiha okunmasını istirham ediyorum” dedi.
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik yaptığı konuşmada, FETÖ/PYD darbe kalkışması ile ilgili olan herkesin cezasını çekeceğini belirtti. FETÖ lideri Fettullah Gülen’in korku içinde bulunduğunu belirten Çelik, “Artık o insan korkuyor, titriyor, dış güçlere adeta yalvarıyor. Daha da yalvaracak. 15 Temmuz gecesini hiçbir zaman unutmayacağız. Eğer bizler milli irademize, demokrasimize sahip çıkmak için bu meydanlarda olmazsak bu meydanlarda başka güçler olur. Bizler bu meydanlarda olmazsak, tanklar, toplar, tüfekler olur. Demokrasimizi ve milli irademizi koruma mücadelemizde Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu. Videoların izlenmesi ve şiirlerin okunmasıyla demokrasi nöbeti sabah namazının kılınmasına kadar devam etti. AFAD İl Müdürlüğü de nöbet tutan vatandaşlara çorba ikram etti.