Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı çalışmaları bugün gerçekleştirilen 3. oturum ile devam etti.
3. birleşim Başkan Vekili Selçuk Çirkin’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak gündem dışında olan dört konu okutulup değerlendirilmek üzere oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. Toplantıda görüşülen gündem ve gündem dışı maddeler ise şunlar oldu:
Sandıklı ilçesinin Karadirek köyünde yer alan 4 bin 371 parsel numaralı taşınmaz üzerinde yol düzenlemesi amaçlı yaklaşık bin metreküp alan için hazırlanan bir paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve eklerinin onanması talebi İmar Bayındırlık komisyonunda görüşülecek.
İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyünde yer alan tapusunda Üvücek mevkii, 189 ada, 65 parsel numaralı 7 bin 342 metrekarelik taşınmaz üzerinde yol ve yeşil alan düzenlemesi amaçlı olarak hazırlanan bir paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve eklerinin durumu İmar Bayındırlık komisyonunda görüşülecek.
Sandıklı ilçesi Çakır Mahallesi, Reşadiye köyü ve Koçhisar köyü sınırları içerisinde bulunan İl Özel İdaresine ait 307 numaralı jeotermal kaynak arama ruhsatının, Murat Süleyman Toros adına devri talebini SANJET’in Tek Elden Su Dağıtım Projesi uygulanması nedeniyle uygun görmeyen aynı yöndeki komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi. İhsaniye ilçesinin Beyköy köyü girişine yapılacak olan menfezin, Döğer Oğulbeyli Kurban tepesi arasındaki yere yapılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi.
Çay ilçesine bağlı Koçbeyli köyüne yapılan düğün salonu ödeneğinden kalan 11 milyon 200 bin TL’nin Çay Köylere Hizmet Götürme Birlik hizmetlerinde kullanılmak üzere aktarılmasına karar verildi. Hocalar ilçesine bağlı Yeşilhisar köyü sınırlarında bulunan 109 ada, 39 parsel numarasıyla İl Özel İdaresi adına kayıtlı arazinin mezarlığa katılmak şartıyla, Yeşilhisar muhtarlığına devredilmesi karara bağlandı. Meclisin Temmuz ayı toplantılarının dördüncü birleşimi bugün gerçekleştirilecek.