Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, darbe girişiminin kabullenilemez olduğunu ifade ederek, yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’ın da milli iradeye sahip çıktığını ifade etti.
Darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda Afyonkarahisarlı, kent merkezindeki Anıtpark önünde toplandı. Ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve pankartlarla darbeye karşı olan tepkilerini gösterdiler. Gösteriye Iraklı mültecilerde ellerinde Türk ve Irak bayrakları ile Arapça yazılı pankartlar ile destek verdikleri gözlendi.
Akşam namazının meydanda kılınması ile başlayan etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yıldırım, askeri darbe girişimi karşısında Afyonkarahisar’ın milli iradeye sahip çıktığını ifade etti. Askeri darbe girişiminin kabul edilebilir bir şey olmadığını aktaran Vali Yıldırım, “Vatanımıza, milletimize geçmiş olsun. Böyle bir hadise affedilir bir hadise değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım bunu defalarca söyledi. Meclisimizde bu hadisenin üzerine gayet güzel bir birliktelik ortaya konuldu. Bizler Afyonkarahisarımız da meclisimizde ki birlikteliğin bir örneğini koymaya gayret ettik. Hiçbir şekilde farklı bir düşünce olmaksızın, atanmışı ile seçilmişi ile vatandaşlar olarak genci ve yaşlısı ile kadını ve erkeğiyle burada hep birlikteyiz. Bu ciddi bir güzelliktir” dedi.
“Afyonkarahisar demokrasisine sahip çıktı”
Kentin demokrasiye sahip çıktığını anımsatan Vali Yıldırım, “Afyonkarahisar mili iradeye sahip çıktı. Afyonkarahisar verdiği oya sahip çıktı. Biz demokrasi, hukukun üstünlüğü derken birilerinin gelerek güç kullanmak suretiyle bunu alt etmeye çalışmasına karşı durdu. Afyonkarahisar demokrasisine sahip çıkarak aynen bundan yıllarca önce olduğu gibi Cumhuriyetin kurulduğu topraklara buradan yine tekrar sahip çıktı. Bu fevkalade güzel bir şeydir. Bu vesile ile tüm Afyonkarahisarlılara teşekkür ediyorum. Biliyorum ki bütün Türkiye’de de zaten bütün insanlığımız aynen bu şekilde davrandı” dedi.