15 Temmuzda gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Afyonkarahisar’da başlayan “demokrasi nöbeti” 10. gününde de coşku içerisinde geçti.
Afyonkarahisar’da ki demokrasi nöbetinin onuncu gün programının organizasyonunu Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) gerçekleştirdi. Kadınana İmam Hatip Ortaokulu Mehteran Takımı konseri ile başlayan nöbet AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Araştırma Görevlisi Mustafa Can tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Etkinlikte bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye tarihinde ki en büyük ihanetlerden birinin 15 Temmuz 2016 gecesinde yapılan kalkışma ile yaşandığını hatırlattı. Kalkışmanın Türk milleti ve idarenin şanlı direnişi ile akamete uğradığını belirten Rektör Solak “Bu teröristçe kalkışma kendi vatandaşına silah doğrultacak kadar gözü dönmüş bir paralel çetenin tarihte emsali görülmemiş büyük bir ihanetidir. Bu ihanet bir yandan milletimize yaşattığı büyük acılarla öte yandan da milletimizin büyük ihanet karşısında gösterdiği emsalsiz direnişle dünya tarihinde yerini almıştır. Aziz milletimiz gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine ilk andan itibaren kendi iradesine sahip çıkmış, bu doğrultuda ülkenin meşru siyasi iktidarına destek olmuş ve büyük bir cesaret ve kararlılık örneği göstererek Cumhurbaşkanımız, Başkomutan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkma davetine büyük bir coşku ile cevap vermiştir” dedi.
Rektör Solak’ın konuşmasının ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunulurken, nöbetin sabah kadar devam edeceği aktarıldı.