Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen “demokrasi ve şehitler” mitingi binlerce kişinin katılımı ile yapıldı. Mitingde askeri erkan üyelerinin de yer alması dikkatlerden kaçmadı.
Kent meydanında geçekleştirilen mitinge vatandaşlar Türk bayrakları ile gelirken, miting tertip komitesi tarafından siyasi parti bayraklarına izin verilmedi. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan mitinge katılanlar polis tarafından üzerleri arandıktan sonra miting alanına girmelerine izin verildi.
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Jandarma Komutanı Orhan Sırma, protokol üyeleri, siyasi parti il başkanları ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Miting alanına sığmayan vatandaşlar parktaki yeşil alanlara oturarak mitingi takip etti.
İstanbul Yedikapı’da gerçekleştirilen mitingde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları Afyonkarahisar’daki miting alanına kurulan dev ekranlardan canlı olarak verildi.
Vatandaşlar mitingde Türk bayrakları ile hep birlikte birlik ve beraberlik mesajları verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sırasında ise coşku had safhaya ulaştı.
Miting akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam etti.