Askeri okulların kapatılması ve harp okullarının üniversite statüsü verilmesi ile ilgili konuya değinen AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Bu bir geçiş aşamasıdır bana göre. Yeniden devlete ve millete karşı işgal eylemi yapılmaması için devletimizin aldığı tedbirlerdir. Türk Silahlı Kuvvetlere yönelik özel bir girişim değildir” dedi.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından her hafta Salı günleri düzenlenen basın toplantılarına devam ediliyor. Başkan Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Mustafa Ötken ile birlikte gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Vatan uğruna şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyen Yurdunuseven, “Son hafta içerisinde asker ve polis şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 1071 yılından bu güne kadar vatan, bayrak ve milleti için şehit olan tüm asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar dileriz” diye konuştu.
Başkan Yurdunuseven OHAL konusunu da değerlendirdi
Hükümetin yayınladığı kanun hükmünde kararnamelerin silahlı kuvvetlere karşı özel bir çabanın söz konusu olmadığını dile getiren İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasına şöyle devam etti; “15 Temmuz günü halkın iradesine darbe ve kalkışma niteliğinde bulunulmasının ardından hükümetimiz Olağan üstü OHAL ilan etti. OHAL dolayısıyla çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerle askerlerde bir kısım ihraçlar oldu. Hükümetimizde yayınladığı kanun hükmünde kararnamelerle de sivilleşme adına bazı kararlar almıştır. Silahlı kuvvetlere karşı özel bir çaba söz konusu değildir. Tamamen milletimizin ve ülkemizin selameti için yeniden bir darbe girişiminin oluşmaması ve yapılmaması için sivilleşme adına adımlar atılmıştır. Askeri okullar kapatıldı. Hava Harp okulları üniversite statüsüne dönüştürüldü. Bu bir geçiş aşamasıdır bana göre. Yeniden devlete ve millete karşı işgal eylemi yapılmaması için devletimizin aldığı tedbirlerdir. Türk Silahlı Kuvvetlere yönelik özel bir girişim değildir. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin bel kemiği ve omurgasıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri savunmamızın ve güvenliğimizin teminatıdır.”
“FETÖ insanların haklarını yedi”
FETO/PDY terör örgütü milletimizi manevi ve maddi olarak zarara uğrattığını dile getiren İl Başkanı Yurdunuseven, “Maddi olarak himmet ve yardım adı altında bu milletin verdiklerinin nereye gittiği belli olmayan bedeller alınmış. Milletimizin 15 Temmuz’da gördüğümüz gibi aleyhine işleyecek şekilde kullanılmıştır. İnsanların hakkı yenilmiş ve bazı insanlarımızın önleri kapatılmıştır. Kendi yandaşlarının önü açılarak maddi anlamda bu millete zarar vermişlerdir. Zarar sadece maddi anlamda değildir. Manevi anlamda da bu terör örgütü zararlar vermiştir. Çünkü FETO denilen o zat kendi mensuplarının daha üst kademelere gelmesi için içki içmeyi serbest bırakmıştır. Eşinin başını açmasını serbest bırakmıştır. ‘Dans edin, oynayın ve bana küfredin’ diyerek gizlenmelerini sağlamıştır. Dinimizin yasakladığı haram denilen şeyleri kendi bünyesinde helalmiş gibi yaparak, beklenen güne ulaşmak için helalmiş gibi göstermişlerdir. Halkımızı manevi anlamda zarara uğratmıştır” dedi.
“FETÖ’nün asıl amacının ne olduğunu milletimiz gördü”
79 Milyon insanın birlik ve beraberlik içerisinde FETO terör örgütüne en iyi cevabı 15 Temmuz akşamı verdiğini hatırlatan Yurdunuseven, halkın iradesine sahip çıktığını söyledi. Yurdunuseven, şöyle konuştu; “Halkımız 15 Temmuz gecesi Elhamdülillah FETO terör örgütünün asıl amacının ne olduğunu görmüştür ve halk iradesine sahip çıkmıştır. Milletimiz, tanka, tüfeğe, helikoptere karşı iman dolu göğsünü siper etmiştir. Tüm halkımıza darbe girişimine yönelik gösterdiği birlik ve beraberlikten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, demokrasi nöbetimizin 19’uncusunu tutacağız. ‘Gündüz işte gece nöbetteyiz’ sloganı ile nöbetimize ediyoruz. Nöbetimize destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.”
İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti.