Eskişehir ve Afyonkarahisar’da duyarlı vatandaşlar tarafından 10 günlükken bulunduktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen yavru kızıl geyikler Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki veteriner hekimlerin tedavisi ile hayata tutundular.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü’nden Veteriner Hekimi Ali Gezer, kendilerine vatandaşlarca teslim edilen geyik yavrularının en kısa sürede Hayvan Hastanesi’ne getirildiği belirterek “Yavrularımızın bir tanesinin çenesinde kırık olduğu ve beslenmesinde sıkıntı olduğu tespit edildi. Buradaki veteriner hekim hocalarımız gereken tedavi ve bakımı gerçekleştirdiler” dedi.
Gezer, yavru geyiklerin AKÜ Hayvan Hastanesi’ndeki tedavilerinin sona erdiğini ve bundan sonraki yaşamlarını Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan bakım beslenme ve rehabilitasyon merkezinde sürdüreceklerini ifade etti.
AKÜ Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Emine Hesna Kandır ise geyik yavrularının bakıma ihtiyaçları duydukları bir halde teslim aldıklarını belirterek, “Yavrular getirildiğinde bakıma ihtiyaçları vardı. Çok küçüklerdi yaklaşık bir ay kadar merkezde kaldılar, tedavi süreçleri devam etti. Bu arada bakım ve beslemeleri ile gönüllü öğrencimiz Tuğrul Çağrı Gül ilgilendi. Sağlık problemlerini de fakültemiz Cerrahi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. M. Volkan Yaprakçı ile gidermeye çalıştık. Yaklaşık bir aydır bizimle misafirlerdi ve bugün sağlık durumları çok iyi. Bir sorun yok. Artık doğaya dönmeye hazırlar” diye konuştu.