Afyonkarahisar’ın Dinar ilçe Belediye Başkanı Saffet Acar, Ulusal, Sosyal Uygulamalı Gerontoloji Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen “Gero Dut” ödül törenine katıldı.
Her yıl haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen ödül töreni kapsamında bu yıl Aydın’da bulunan ve tamamen gönüllü olarak hizmet veren AYMELEK derneğine verildi. Çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı ödül töreninde konuşan Başkan Acar, Gerentoloji yani yaşlılık ve yaşlılık bilimi adına faaliyet gösterenlere bu ödülün verildiğini ifade ederek, “Kendisini kimsesiz ve muhtaç kimselerin kimsesi kimi zaman annesi, kimi zaman ablası kimi zaman da kızı olarak samimi duygular içerisinde yaptığı gönüllü çalışmalar ile tanıyoruz. Kendisi ülkemiz alanında bir dernek çatısı altında tamamen gönüllü çalışmalar ile bir çok vatandaşımıza bazen sıcak bir yuva, bazen sıcak bir çorba bazen de yumuşak bir battaniye olmak için çaba sarf etmiştir. Dolayısı ile bu yıl ki Gero-Dut ödülüne kendisinin layık görülmesi oldukça manidar bir durumdur. 2016 yılı GERO-DUT ödüllerini verdiğimiz AYMELEK derneğine bir kez daha tebriklerimi, şükranlarımı sunuyorum ve bu değerlendirmeyi yapan heyetimizdeki tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Törenimize iştirakiniz için sizlere tekrar şükranlarımı sunuyor, sağlıcakla kalmanızı temenni ediyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından geçilen ödül töreninde AYMELEK Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş’a önceki yılın ödül sahibi Doç. Dr. Nil Tekin tarafından ödülü verildi.