Afyonkarahisar’ın Dinar Belediyesi ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Yayınladığı mesajında, dünyada olduğu gibi Türkiye ve Dinar’da yaşlı nüfusun giderek arttığına işaret eden Başkan Acar, bu artış ile birlikte toplumun yaşlılık konusunda bilinçlenmesi ve sağlıklı yaş olgusunun anlaşılabilmesi kapsamında her yıl 1 Ekim tarihinin ‘Dünya Yaşlılar Günü’ olarak kutlandığını söyledi. Başkan Acar mesajında, “Dinar Belediye Başkanlığı olarak ülkemizdeki yaşlanma durumuna dikkat çekici çalışmalar yapıyoruz en son olarak Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine başvurumuzla sağlık alanında ülkemizdeki diğer belediyelerden örnek almak ve örnek olmak için üyeliğimiz kabul edildi. Bu kapsamda 21-22 Ekim de Dinar Belediye Başkanlığı olarak yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyoruz, ilçemizde ‘1. Uluslar Arası Yaşlı Bakım Ağı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu’ düzenleyeceğiz. Buradaki amacımız ülkemizde ne kadar yaşlılarımıza hizmet eden belediye var ise onları bir çatı altında buluşturarak daha neler yapabiliriz sorusunun cevaplarını birlikte aramak unutmayalım ki yaşlılarımız bizim bilge kişilerimiz yürüyen kütüphanelerimizdir. Bizlerde o kervana yavaş yavaş ömrümüz yeter ise gireceğiz.
Yaşlısına saygı göstermeyen, bilgi ve tecrübesine danışmayan onları önemsemeyen bir toplum gelişemeyecek ve gerilemeye başlayacaktır. Yaşlısını önemseyen, yaşlılarımızın sıkıntılarını görebilen ve onları dinleyen bir anlayış ile belediye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değerli yaşlılarımızın ikinci bahar niteliğindeki bu dönemlerinde onlar için sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” ifadelerine yer verdi.