AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 15 Temmuz’da hukuk devletinin ve demokrasinin korunduğunu belirterek, “Darbe girişimi başarılı olsaydı İstiklalimizi ve İstikbalimizi kaybedecektik” dedi.
AK Parti il Başkanlığı her hafta gerçekleştirilen haftalık olağan basın toplantısına bu haftada devam edildi. Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda Yurdunuseven, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı orta vadeli programdan da söz etti. 2016 büyüme hızının 4,5’tan 3,2’ye çekildiğini belirten Yurdunuseven, “Bunun sebebi de tüm dünya da yüzde 3-4 bandında olan büyüme bizde 4,5 olarak düşünülmüştü. Küresel olumsuzluklar nedeniyle bu beklenti 3,2’ye indi. Hükümetimizin ikinci temel hedefi enflasyonu düşürmektir. Büyük bir temel farklılık olmazsa inşallah yüzde 7,5 seviyesinde bir enflasyonu yüzde 5’e indirmeyi hükümetimiz hedefliyoruz inşallah. Yine her zaman olduğu üzere nereye para lazımsa öncelikle oralar yapılacak. Bitme aşamasında olan yerler inşallah bitirilecek. O nedenle tasarruf yapılacak savurganlık yapılmayacak. Diğer bir amacımız da cari açığı düşürmek. İnşallah 17 Ekim’den itibaren bütçe de anayasa gereği 75 gün önceden başlayan bir çalışma ile bütçeyi inşallah hükümetimiz meclise arz edecek. Yüzde 1,9 oranında bütçe açığını hedef olarak gerçekleştirilecek” dedi.
“15 Temmuz’u hatırlatmaya devam edeceğiz”
Konuşmasında 15 Temmuz darbe kalkışmasına da yer veren İl Başkanı Yurdunuseven, darbe kalkışmasını unutmamak ve unutturmamak adına her zaman gerekenin yapılacağını söyledi. Yurdunuseven açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Elhamdülillah halkımız 15 Temmuz’da hukuk devletini, özgürlüğü, demokrasiyi korudu. Ama aksi olup da bu darbe gerçekleşmiş olsaydı Türk halkı nelerle karşılaşacaktı bunu bir defa daha hatırlatmakta yarar görüyorum. Eğer böyle bir şey gerçekleşeydi Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölünmekten, rejim değişikliğinden, dinde reformdan ki bilindiği üzere bunun için 40 yıldır uğraşıyorlar, ne zaman biteceği belli olmayan bir iç savaştan, yüz binlerce insanın ölümünden, yaralanmasından, mülteci olmasından, işgalden, infazdan, belki yüz yıl belimizi doğrultamayacağımız bir hale düşecektik. En önemlisi İstiklalimizi ve İstikbalimizi kaybedecektik. Ama 15 Temmuz başarısıyla halkımız istikrarı, çözümü, güveni, barışı, devletini ve milletini korumayı amaçlamıştır.”