CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran öncülüğünden heyet, Afyonkarahisar Gazetecileri Cemiyeti (AGC) Başkanı M. Emin Güzbey’i ziyaret etti.
Cankurtaran, AGC Başkanı Mehmet Emin Güzbey ile yönetimi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Cankurtaran, 15 Temmuz ve sonrasında yaşanan sürece dikkat çekti. Cankurtaran, “Terör örgütüyle bağlantısı olmayan muhalifleri kullanmak üzere yapılan baskıya kesinlikle karşıyız diyoruz. Türkiye’de gerçekten öyle bir duruma geldi ki muhalif olan herkesin sesi kısılmaya çalışılıyor. Böyle bir demokrasi yok. Biz 15 Temmuz darbe girişiminden sonra demokrasi adına Cumhuriyet Halk Partisi olarak elimizden geleni yaptık. En alt kademeden en üst kademeye kadar tüm örgütlerimizde demokrasi ihlaline karşı mücadeleyi verdik. Ama bundan sonraki süreçte de insan hakları ihlaline karşı mücadele vermek zorunda kaldık. Türkiye ‘de bir mağduriyet darbesi yaşanıyor. Tabii ki terör örgütlerine teröre destek veren herkesin cezalandırılmasını istiyoruz ama keşke demokrasi için hep birlikte verdiğimiz mücadele sonrasında da insan halkları ihlali mücadelesi vermek zorunda kalmasaydık” dedi.
“Bir yerde mağdurları savunalım derken hayatlarını kaybedenleri de düşünmek lazım"
Cankurtarın’ın açıklamalarının ardından konuşan Başkan Güzbey, mağdurlar kadar 15 Temmuz gecesi şehit olan ve yaralanan gazilerin de unutulmamasını istedi. Başkan Güzbey konuşmasında şunları söyledi:
“Dediğiniz bazı noktalar doğru. Biz geçenlerde 6 yerel gazete ve iki televizyon sahipleri yöneticileri olarak AK Parti İl Başkanı, Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Başkanı ziyaret ettik. Bu süreçler hızlı gelişen süreçler kurunun yanında yaşında yanmasını istedik. Ama bir gerçeği de göz ardı etmemek lazım. O gece öldürülen insanlar sivil vatandaşlarımız onlarda geride çoluk çocuk bıraktılar. Bunların da göz ardı edilmemesi gerekiyor. Elini kaybedenler, kollarını kaybedenler var. Bir yerde mağdurları savunalım derken o hayatlarını kaybedenleri gazi kalanları da bunların ailelerini de düşünmek zorundayız. Biz yerel basın olarak elimizden geldiğince olaylara objektif bakmaya gayret ediyoruz” dedi.
Cankurtaran ise bu talepleri kendi hazırladıkları rapora ekleyeceklerini söyledi.