Demokrasiye sahip çıkmak ve “darbeye hayır” demek için Uşak’tan, Ankara’ya koşan ultra maratoncu Akın Yeniceli, Afyonkarahisar’ın İcehisar ilçe Kaymakamı Ali Altınkaynak’ı ziyaret etti.
Yeniceli geçtiğimiz günlerde başladığı koşusunda yol güzergahı üzerinde bulunan İscehisar ilçesine gelince Kaymakam Altınkaynak’ı ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Yeniceli, demokrasiye sahip çıkıldığını göstermek için bu koşuyu başlattığını ifade etti. Yeniceli, “Uşak-Ankara yolunu koşarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Türk bayrağını vermek, demokrasiye sahip çıkmak ve darbecilere tepki göstermek için bu yola çıktım. Ülkemize vatanımıza Herkes sahip çıkarak Canlarını ortaya koydular, şehit oldular gazi oldular. Bende gerekirse bu vatan için canımı ortaya koymaya hazırım” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Altınkaynak ise ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden kalkışmacı zihniyeti devletimiz en ağır cezalar ile cezalandıracaktır. Vatandaşlarımızı acımadan şehit eden, yaralayanlar cezasız kalmayacaktır. Bizde her zaman olduğu gibi görevimizi en iyi şekilde yapma gayreti içindeyiz. İlçemizin tanıtmak, Frig Vadisi’nin güzelliklerini göstermek adına bu bölge içinde bulunan Giresunlular Şehitliğine bir koşu düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu kapsamda şartlar uygun olursa böyle bir aktivite planladık. Sizleri de bu koşuda görmek isteriz.”