Afyonkarahisar Dinar ilçe Belediyesi yetkilileri Bursa’da gerçekleştirilen ‘Bisiklet Etkin Bir Ulaşım Aracı” konulu çalıştaya katıldı.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği ile Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği işbirliği ile Bursa’da “Bisiklet Etkin Bir Ulaşım Aracı” konulu bir çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştaya Dinar Belediyesi ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Meclis Üyesi Seydi Güçlü ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Dinar Koordinatörü Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal katıldı.
Çalıştay dönüşünde bir açıklama yapan Gürdal, çalıştayın verimli geçtiğini ifade ederek, ayrıca çalıştay vasıtası ile Bursa’da bir takım incelemeler yaptıklarını da söyledi. Gürdal, “Bursa’da özellikle Nilüfer bölgesinde sıkça görebileceğimiz bisiklet yollarını inceleyip fikir edinmek artı ve eksilerini değerlendirerek ilçemize bu yolları kazandırmaya çalışacağız. Bunu bir proje kapsamında hibe yolu ile programımıza aldık Başkanımızın önderliği ile Dinar’a ‘Bisiklet Yolları’ projesini getireceğiz. Bisiklet her anlamda ideal bir ulaşım aracı, yüksek yol maliyetinden tutunda trafikte zaman kaybı, stres, park problemi ve en önemlisi de ölümlü trafik kazalarına kadar birçok olumsuzluktan şehrin rahat bir nefes alması konusunda Bisikletle ulaşım giderek daha da önemli hale gelecektir” diye konuştu.