Afyonkarahisar Dinar Belediye Başkan Saffet Acar’ın talimatı ile ilçedeki spor salonu tesislerine polislik, astsubaylık ve özel harekat polisliği için fizik yeterlilik mülakatlarına hazırlık için ücretsiz parkur hazırlandı.
Başkan Acar’ın talimatı ile ilçede örnek bir uygulama hayata geçirildi. Polis, astsubay ve özel harekat polisi olmak isteyen gençlerin yardımına koşuldu. İlçedeki spor salonu tesislerine fizik yeterlilik mülakatlarına hazırlık için ücretsiz parkur hazırlanırken, adaylar ise sınav öncesi parkurda yeteneklerini test etmeye başladılar.
Tesis amiri İbrahim Gökçe ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Spor salonu tesislerimizde Belediye Başkanımız Saffet Acar’ın talimatı ile özel harekat, astsubaylık ve polislik mülakatlarına katılacak gençlerimiz için eğitim parkuru kurduk. Tesisimizde kurduğumuz mevcut parkur etabı, mülakatlarda görecekleri parkur etabının birere bir aynısıdır. Parkurumuz ücretsizdir, eğitime katılan gençlerimize Milli Güreşçi ve Antrenör Baki Öztürk eşliğinde gündüz ve akşam olmak üzere günde iki seans kurs verilmektedir. Parkur eğitimi hafta içi beş gün; gündüz seansı 13.00 ile 16.00 saatleri arası, akşam ise 19.30 ile 21.30 saatleri arasında gerçekleşiyor. Kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, stadyum yanında bulunan Belediye Kapalı Spor Salonu tesislerine gelerek detaylı bilgi alıp kayıt yaptırabilirler veya 0 530 333 3081 nolu telefon ile irtibata geçebilirler. Dinar ve bölgesinde tek olan parkurumuza; çevre köylerden, kasabalardan ve ilçelerden öğrenciler katılmaktadır. İlçe merkez ve çevre bölgede yaşayan gençlerimiz adına açılan parkur için Başkanımıza teşekkür ediyorum.”