Afyonkarahisar İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdülkadir Konak’ı ziyaret etti.
Yaklaşık 2 saat süren ziyarette, demokrasi nöbetinin önemine işaret eden Başkan Sel, “Vatandaşlarımız demokrasiye sahip çıkmıştır. 6 gündür, insanlarımız nöbettedir. Valisi, Belediye Başkanları, polisi, jandarması STK ve meslek odaları ile her kesimden insanın demokrasi nöbetinde aynı coşkuyla demokrasiyi savunmaktadır. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Erdoğan’ın canına kast eden, 200’ü aşkın vatandaşımızı şehit edenlerin cezasız kalmaması için Meclisimiz bütün düzenlemeleri yapacaktır” diye konuştu.
Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak da yaptığı açıklamada, darbelere kesinlikle karşı olduklarını söyledi. Sıkıyönetim ilan eden bildiri okuyan asker elbisesi giymiş vatan hainlerine en ağır cezanın verilmesini talep eden Başkan Konak “Biz ESOB olarak Cuma gecesi bütün esnaflarımızın sabahtan işyerlerini açmalarını isteyen açıklamamızı yaptık. 20 bin esnafımız darbeye ve darbecilere karşı çıkmıştır. Bizler de Başkan Sel gibi, idam cezasının getirilmesini istiyoruz” dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in ESOB’u ziyaretinde Başkan Vekili Atilla Kocabaş, yönetim kurulu üyesi Ahmet Tan ve Bolvadin Esnaf Odası Başkanı Sabahattin Çayır hazır bulundu.