İnsani Yardım Vakfı (İHH) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk, son günlerde meydana gelen terör olayları ile ilgili bir açıklama yaparak, terörü ve destekçilerini kınadı.
Yaptığı yazılı açıklamada ile 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan terör olaylarını kınayan Başkan Ertük, Mardin, Hakkari, Van, Elazığ ve Bitlis’teki saldırıların kahpece yapıldığına işaret etti.
Başkan Ertürk, açıklamasında şunları söyledi:
“Biz biliyoruz ki bu saldırılar 15 Temmuz darbe teşebbüsünden ayrı değildir. Çünkü FETÖ, PKK, DAEŞ gibi bu ülkeye musallat olmuş örgütlerin yuları bir merkezin elindedir. 15 Temmuz darbe teşebbüsü ise Türkiye’yi ve bölgeyi dizayn etme çabasının sadece başlangıcıdır. Devam eden bu şer planda FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi örgütler, yönetildikleri üst aklın kendilerine biçtikleri rolü oynamaktadırlar. Ambalajları ne olursa olsun bunların içlerinde taşıdıkları pislik de, yönetildikleri el de aynıdır.
Ümmetin son kalesi olan Türkiye’yi düşürmeden emellerine ulaşamayacaklarını bilen üst akıl, taşeron örgütler eliyle tüm gücüyle saldırmaktadırlar. Dün FETÖ’yü kullanan güçler bugün PKK’yı kullanmaktadır. Yarın PKK’nın hain bombalarına, DAEŞ’in kalleş saldırıları eklenebilir.
Acımız da büyük, kaybımız da. Ama dünya şunu bilsin ki, her türlü saldırıya karşı yine bu milletin evlatlarının direnişi de büyük olacaktır.
Afyon IHH olarak, 15 Temmuz ve sonrasında olduğu gibi devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da bizden beklenen her türlü inisiyatifi hiç tereddüt etmeden alacağımız konusunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”