Afyonkarahisar Kurban Hizmetleri Komisyonu Başkanlığından yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili bir açıklama yapılarak uyarılarda bulunuldu.
Açıklamada, öncelikle kurbanlık hayvan alırken dikkat edilecek hususlar hakkında bilgiler verildi. Kurbanlık olarak seçilen hayvanların dini ölçülere uygun olması sağlıklı, besili olması, gebe olmaması vurgulanarak, “Hayvanların veteriner sağlık raporunun bulunması, aşı kaydı olması gerekmektedir.
Kulaklarının küpeli olması, büyükbaş hayvanların pasaportlarının bulunması, kurbanlık hayvanların erkek olanlarının tercih edilmesi ve sığırların iki yaşını doldurmuş olmasına dikkat edilmelidir.
Kurban kesim yerleri, şehirlerde kesimhane ve kurban komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde kurban kesilecektir. Köyler ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde kendi bahçesinde kesilecek ve çevreye zarar verilmeyecektir. Cadde, sokak ve park gibi alanlarda kurban kesilmeyecektir. Kurban kesildikten sonra halk ve hayvan sağlığı açısından kan, atıklar ve iç organlar sokak ve caddelere bırakılmayacak, evcil ve yabani hayvanlara verilmeyecek, derin çukurlara gömülerek imha edilecektir.”