ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Valisi Abdullah Erin, "Bu iradenin önünde kimsenin durma şansı yok" dedi.

Erin, makamında AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük bir ihanet, beyhude bir kalkışma ile karşı karşıya olduklarına dikkati çekti.

Olayın olduğu andan itibaren Adıyaman'daki bütün güvenlik kuvvetlerinden her kesimin bu kalkışmaya gösterilecek dirayetli tepkinin gösterildiğini vurgulayan Erin, "Ben öncelikle halkımızın iradesine ipotek koymaya yeltenen bu beyhude kesinlikle boşa çıkacak bu harekete karşı dimdik duruş sergileyen tüm Adıyamanlı hemşehrilerime gönlümden teşekkürümü, şükranlarımı sunmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin artık o dönemleri atlattığını vurgulayan Erin, bu tür saldırılara karşı artık milletin uyanmış vaziyette olduğunu bildirdi.

Milletin bu şekilde ipotek koymaya, iradesine yönelmiş bu saldırılara karşı en sert cevabı verecek güçte ve kudrette olduğuna işaret eden Erin, şunları kaydetti:

"Meydanı gördünüz, onbinlerce insanımız kendi iradesini, kendi demokrasisini, kendi siyasetçilerini, valisine ve jandarma komutanlarına sahip çıktılar. Bu iradenin önünde kimsenin durma şansı yok. Hiçkimsenin durabilme şansı yok. Adıyaman'ımızda şuan hiçbir sıkıntı yok. Türkiye genelinde, sorun yaşanan yerlerde şehit verdiğimiz kardeşlerimiz var, onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ihanet çetelerinin içerisinde olanlar, millet müsterih olsun, gerekli cevabı mutlaka adalet önünde verecekler. Hesabını verecekler. Bu tür kalkışmaya yeltenenlere de Allah'ın izniyle iyi bir ders olacak. Buna bir daha cesaret edemeyecek hale getireceğiz. Sabahlara kadar ayaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, sayın Başbakanımızın, kabinedeki bakanlarımızın, hükümetimizin iradesine gerekirse kefenimizi giymiş hazır halde bekliyoruz. 50 bini aşkın vatandaşlarımızla beraber buna geçit vermeyeceğiz."