23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.
Kutlama programı Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına, protokol üyelerinin çelenk sunumu ile başladı.
Hükümet Konağı önünde saat 10:00’da başlayan proğrama Kaymakam Faik Arıcan, Garnizon Komutanı Muhittin Bilgiç ve Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasından sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Konuşmasında milli egemenliğin önemine değinen Karaosman, ”Ulusal Egemenliğin millete ait olduğunun somut göstergesi olan TBMM’nin açılışının 96. yıl dönümünde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Memleketimizi işgal eden batılı devletlerden kurtarmak üzere 19 Mayıs 1919 da başlayan milletin bağımsızlık ve egemenlik yürüyüşü 23 Nisan 1920’de Ankara’da tamamen karara bağlanmıştır" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosmanın konuşması sonrasında, ilkokul öğrencileri arası resim, ortaokul öğrencileri arasında şiir yazma yarışması ve sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.
Programa Kaymakam Faik Arıcan, Garnizon Komutanı Muhittin Bilgiç, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Emniyet Müdürü Hakan Gezergün, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Çakır, Siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kutlama programı kapsamında, ayrıca Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan çocuklara pamuk şekeri ve yapboz hediye etti.