Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Vali Musa Işın’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ağrı Valisi Musa Işın, platformun hayırlı olması temennisinde bulundu. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Ağrı’da da bir destan yazıldığını belirten Vali Işın, "Milletimiz birlik ve beraberlik şuuru ile darbeye karşı durdu. Bu anlamda çok güzel bir birliktelik oluştu. Sivil toplum kuruluşlarımızla, vatandaşlarımızla, kamu çalışanlarımızla, basınımızla birlikte demokrasi nöbetlerinde güzel çalışmalara imza attık. O ruhu devam ettirmek, ortak sorunlarda ortak hareket etme bilincinin oluşması oldukça önemlidir. Bu anlamda kurulan platformun hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah sivil toplum kuruluşlarımız, siyasilerimiz, basınımız, vatandaşlarımız, kısacası toplumumuzun bütün katmaları ile birlikte Ağrı’ya güzel hizmetler yaparız" diye konuştu.
Ağrı’nın her türlü hizmeti hak ettiğine değinen Vali Işın, "Bu halk samimi bir halktır. Temiz bir halktır. Özellikle hainlerin darbe girişiminde ne kadar vatanperver olduklarını ortaya koymuşlardır. Bizim bu halka karşı bir sorumluluğumuz var. Biz bu halka hizmet etmek için buradayız. Bir görevden öte sorumluluk hisseden herkes, hiçbir beklenti içine girmeden Allah rızası için halkına karşı vefa borcunu yerine getirmelidir. Allah bize hayırlara vesile olmayı, şerre de engel olmayı nasip etsin" şeklinde konuştu.
Amaçlarının hem ulusal hem de yerelde yaşanan bütün sorunlara birlikte çözüm aramak, kardeşlik hukukunu geliştirmek ve ortak çalışma kültürüne katkı sağlamak olduğunu belirten Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Genel Sekreteri Kerem Engin ise, "Aslında daha önce Müslüman coğrafyasında ve bölgemizde yaşanan bazı sorunlara karşı birlikte hareket etme kararı almış ve bulunla birlikte güzel işler ortaya koymuştuk. Ancak özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde birlikte hareket etmenin, ruh birlikteliğimizin ne kadar elzem olduğunu bir kez daha idrak ettik. Biz de buradan hareketle bir yola çıktık. İnşallah hayırlı olur. Bu arada 15 Temmuz’un yaşatılması adına yeni yapılan kent parkına 15 Temmuz Vatan Şehitleri isminin verilmesinden dolayı size teşekkür ediyoruz. İnşallah platform olarak acizane gençlik merkezine de Şehit Ömer Halisdemir’in ismi verilirse çok sevineceğiz. Yapılan her hayırlı işte gösterdiğiniz duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyoruz" ifadelerinde bulundu.
Vali Işın, ziyaret sonrası platform üyeleri ile birlikte fotoğraf çektirdi.