Ağrı’da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bir araya gelerek ortak hareket eden sivil toplum kuruluşları tarafından bir platform kuruldu.
Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu ilk toplantısını İlim Yayma Cemiyeti binasında gerçekleştirdi. Platform tüzüğünün ele alındığı toplantıda, ayrıca platform genel sekreteri ile platform bünyesinde faaliyet gösterecek komisyonlar belirlendi. Toplantı sonrasında Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Platform Genel Sekreteri Kerem Engin, "15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi ve sonrasında ortak paydalarda buluşarak hareket eden ulusal ve yerel sivil toplum kuruluşları ile uzun zamandır süren bir istişaremiz vardı. Özellikle 27 gün süren demokrasi nöbetlerinde arkadaşlar bunu sürekli dile getirmiş ve bir araya gelme olgusu bizde hem bir alışkanlık hem de bir zaruriyet haline gelmişti. Biz de bunun resmileşmesi için bugün bir araya geldik ve platformumuzun hem tüzüğünü belirledik hem de çalışma organlarını seçtik. Ağrı’ya ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.
Amaçlarının içinde bulunduğumuz coğrafyada yer alan STK’ların İslam ortak paydasından hareketle birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek çalışmalar ve paylaşımlarda bulunmak, sorunlarımızı doğru tanımlamak, ortak bakış açıları elde etmek, ortak söylemler geliştirmek, dayanışma ve ortak duruş sergilemek, genel ve özel sorunlarımızda hep birlikte hareket etmek ve çözüm yönünde güçlü bir irade ortaya koymak olduğunu belirten Engin, "Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu her ay yerel ve ulusal olmak üzere iki ayrı gündemle toplantılar yapacak. Belirlenen sorunlar ile ilgili atılması gereken adımları, çözüm önerilerini çeşitli vesilelerle dile getirecek ve gerekirse bununla ilgili gereken adımları atacak. Bünyemizde bulunan 7 komisyon ile ilimizin sorunları, çözümleri ve bunlara yönelik etkinlikler ile ilgili çalışmalar profesyonel olarak yürütülecek. Ayrıca platform bünyesinde yapılacak etkinliklerde ve ortak hareket edilmesi gereken durumlarda ilimizde bulunan bütün sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.