Anadolu Jet, İstanbul Sabiha Gökçen ile Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı arasında haftanın 4 günü gerçekleşecek karşılıklı uçuşlarına başladı.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’nda gerçekleşen hat açılış törenine vali yardımcıları Abdullah Seçkin Koçak ve Mehmet Soğukpınar ile firma ve havalimanı yetkilileri katıldı. Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’nda düzenlenen hat açılış töreni, uçağın alana inişinin ardından düzenlenen su gösterileri ile başladı. Yolcuların çikolatalarla karşılanmasının ardından hat açılışı kurdele kesim töreni yapıldı. Tören de konuşan Ağrı Vali Yardımcısı Abdullah Seçkin Koçak, 4 gün olarak planlanan uçuşların ekim ayında 7 güne çıkacağı müjdesini verdi. İzmir ve Antalya uçuşları içinde ilerleyen zamanlarda çalışmalar yapacaklarını ifade eden Vali Yardımcısı Koçak, “Sayın Başbakanımızın talimatı doğrultusunda, Türk Havayolları şirketinin çalışmaları neticesinde böyle bir uçuşa başladık. Tabi ki Ağrılı hemşehrilerimizin, dışarıda yaşayan gurbetçilerimizin daha kolay Ağrı’ya gelmesi, memleket hasretinin gidermesi için çok önemli bir imkân. Ulaşım alanına hükümetimizin özellikle Türk Havayollarının son yıllarda yapmış olduğu büyük icraatlar, hizmetler tartışılamaz. Bu da bunların bir nişanesi olarak bu anı yaşıyoruz. En son aldığım bilgiye göre müjdeyi de vermek isterim. Sabiha Gökçen uçuşlarımız haftanın 7 günü olacak” dedi.
Gazetecilerin farklı illere uçuşların olup olmayacağı yönündeki sorularına cevap veren Vali Yardımcısı Koçak, “Bu yolcu potansiyeli ve şirketin işletme politikası ile alakalı, tabi ki o uçuşta kar payı varsa sonuçta bu şirketler kar amaçlı çalışmak zorundalar. Eğer böyle bir yolcu potansiyeli varsa ki biz buna inanıyoruz. Bu havalimanının daha fonksiyonel olması, daha iyi işlemesi açısından İzmir uçuşlarını, Antalya uçuşlarını da ilerleyen zamanlarda havalimanımızda olmasını ümit ediyoruz. İnşallah Türk Havayollarının öncülüğünden sonra diğer havayolları şirketleri de bu hizmet kervanlarına katılırlar” diye konuştu.
Türk Havayolları Ağrı Satış Müdürü Seyfullah Doğan ise, Ağrı- Sabiha Gökçen seferlerinin icra edilmeye başlandığını ifade etti. Doğan, “Hem Ağrılı hem de çevre illerde yaşayan vatandaşlarımıza daha ekonomik ve daha kolay seyahat hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Buraya geldiğimizde bir talep vardı ve bunu değerlendirdik. 600 binden fazla Ağrılı vatandaşımız, Ağrı’nın dışında yaşamakta. Bunun çoğu Marmara ve Körfez bölgesi. Bu talebi görmezden gelemezdik. İzmir ve Antalya uçuşlarımızı değerlendiriyoruz ve en kısa zamanda onları da planlamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.