Ağrı Valiliği’nce düzenlenen, Ağı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 6. Kurumlar Arası Futbol Turnuvası sona erdi.
Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun halı saha tesislerinde oynanan final karşılaşmasında Ağrı Sanayi Spor ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 57. dakikasında Erhan Alptekin ile öne geçen Gençlik Spor Takımı, 59. dakikada Serdar Tıraş’ın golüne engel olamadı. Normal süresi beraberlikle biten karşılaşmada Gençlik Spor Takımı, karşılaşmadan 7-5 ayrılarak 6. kupanın sahibi oldu.
Karşılaşmayı Ağı Vali Vekili Sedat İnci, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, ATSO Başkanı Saim Alpaslan, GHSİM Müdür Vekili Cemil Budak, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
Turnuvayı birinci bitiren takımın kupasını veren Ağrı Vali Vekili Sedat İnci, “36 takımın 400’e yakın sporcunun yer aldığı bu turnuvada belki futbolun kuralları çerçevesinde bir takım şampiyon oldu. Ancak bu turnuvada kaybeden taraf yok. Biz valilik olarak ilimizin tüm dinamiklerinin bir arada yaşama kültürünün geliştirilmesini amaçlamıştık. Bu amaca ulaşmanın bir yolu da spordu. Bugün burada oluşan ortamı gördüğümde, valiliğimizin bu amaca ulaştığını görüyorum. Her iki takımı ve turnuvada yer alan tüm takımları gönülden kutluyorum” dedi.
İkinci olan Sanayi Spor Takımı, kupalarını Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe’den alırken, turnuvada gönüllerin şampiyonu olarak köy muhtarları kupa ve madalya aldı. En iyi sporcuların da ödüllendirildiği final etkinliği halaylarla son buldu.