Ağrı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okul kantin ve yemekhanelerine yönelik denetim ve kontroller yapılmaya başlandı.
Ağrı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce titizlikle yürütülen ve öğrencilerin sağlıklı gıdaları tüketmeleri için veteriner hekim ve gıda mühendislerinden oluşan gıda kontrol görevlilerince okul kantinlerinin genel hijyeni, personel hijyeni, ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin uygunluğu ve muhafaza şartları, ürünlerin son tüketim tarihleri, çalışanların hijyen belgeleri kontrol ediliyor. Ayrıca kantin personelleri ve okul idarecileri açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son tüketim tarihi olmayan gıdaların kesinlikle tercih edilmemesi, son tüketim tarihi, saklama şartları gibi etiket bilgilerinin olduğu ürünleri satın almaları gerektiği hususlarında bilgilendiriliyor. Rutin olarak gerçekleştirilen denetimleri okulların açılmasıyla birlikte daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Kenan Engin, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için okul kantin ve yemekhanelerinin denetiminin büyük önem taşıdığını ve ayrıca satın alınan gıdalarla ilgili herhangi bir şikâyeti olan öğrencilerimizin Alo 174 Gıda hattını arayarak ihbarda bulunabileceğini belirtti.