Ağrı’da sert ve soğuk geçen kış mevsiminde karla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kırsalda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için karla mücadele eylem planı hazırlandı.
İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan karla mücadele eylem planı kapsamında her türlü olumsuz hava durumuna karşı 24 saat çalışacak şekilde 8 ekip oluşturuldu. 562 köy olmak üzere toplam 934 yerleşim biriminde 3 bin 275 kilometre yol ağında karla mücadele edecek olan İl Özel İdare ekipleri, 24 saat hizmet edecek şekilde hazır hale getirildi.
Her türlü hava muhalefetine karşı tedbir aldıklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, “Araç parkımızda modeli yüksek greyder, dozer, kar bıçaklı kamyon, treyler, loder ve JCB olmak üzere toplam 67 iş makinemizi karla mücadeleye hazır hale getirdik. Buna bağlı olarak 87 personelimizi de görevlendirdik. Araçlarımızın gerekli kış bakımlarını tamamlayarak dinamik ve seri hareket edebilecek ekipler kurduk. Ekiplerimizi 24 saat çalışacak şekilde ayarladık ve ekiplerimiz sürekli alarm durumunda olacaklar” ifadelerini kullandı.
Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler ve hastaların öncelikli olacağını dile getiren Tenekeci, “İlimizin kış mevsimi çetin ve uzun sürmektedir. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına karla mücadele çalışmalarının daha etkin yürütülmesi gerekiyor. Bu kapsamda hazırladığımız karla mücadele eylem planıyla grup köy yolları, taşımalı eğitim ve nüfus bakımından yoğun köy yollarının ulaşıma açılmasına öncelik verilecektir. Ancak sağlık, mahsur kalma, cenaze gibi acil durumlarda en yakın karla mücadele ekibi talep edilen yere yönlendirilecektir” şeklinde konuştu.