Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Erkan Kösedağ, çıkan yönetmelik kapsamında spor tesisleri için ücret alınmayacağını söyledi.
Konu hakkında bilgiler veren Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Erkan Kösedağ,” Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun girişimleri sonucunda 7 Ağustos 2016 tarih ve 29794 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü işletme yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik’ yayınlanmış olup, bu yönetmelik ile Türkiye Futbol Federasyonu tarafından organize edilen amatör futbol müsabakaları ile gençlik ve spor kulüplerimizin antrenman ve diğer faaliyetleri için kullanılan her türlü saha ve salonlardan ücret alınmayacak. Yönetmelik kapsamında BAL ligi temsilcimiz ve amatör kulüplerimizin saha tahsislerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce ücret alınmayacaktır” dedi.
Yönetmelik değişikliğinin amatör spor kulüplerini rahatlattığını söyleyen Kösedağ, “Bu yönetmelikle amatör spor kulüplerimizin spor yaptırmaları önündeki engellerden biri daha kaldırılmış oldu. Bu yönetmelikte emeği geçen başta Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ve TASKK Genel Başkanımız Ali Düşmez’e Ağrı spor camiası olarak şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.