Ağrılı milli halterciler Arif Koç ve Emrah Çalışkan, Zonguldak’ta düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Halter şampiyonasından madalyayla döndüler.
Türkiye Halter Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan 15 Temmuz Şehitleri Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Halter Şampiyonası, 29 Eylül -2 Ekim 2016 tarihinde Zonguldak Site Spor Salonunda yapıldı. Şampiyona 285 erkek ve 110 bayan olmak üzere toplam 395 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Şampiyonaya Ağrı’dan katılan milli sporculardan Arif Koç 94 kiloda Türkiye şampiyonu olurken, Emrah Çalışkan ise 62 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.
Şampiyon sporcular, halter antrenörleri Muhlis Akbaş ile birlikte Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp’ı ziyaret ettiler. Elde edilen başarıdan dolayı sporcuları ve antrenörlerini tebrik eden Alp, “Milli sporcularımız son yıllarda ki başarılarını sürdürüyorlar. 2016 yılının en anlamlı şampiyonasında da şampiyonluk ve üçüncülük elde eden sporcularımızı göstermiş oldukları üstün performanstan dolayı tebrik ediyorum” dedi.