Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Saim Alpaslan, 52 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Ağrı Sivil Toplum Platformu (ASTOP) için adaylığını açıkladı.

Gazetecilere açıklama yapan Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Saim Alpaslan, Ağrı’da sivil inisiyatife yeni bir bakış açısı getireceklerini belirterek, “11 Şubat tarihinde yapılacak olan Ağrı Sivil Toplum Platformu seçimleri ile Ağrı’da sivil harekete yeni bir bakış açısı gelecek. 52 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek 300’e yakın delege ile temsil edileceği genel kurulda, ATSO olarak bizde 52 sivil toplum örgütünün yaptığı gibi bu platformun oluşması için destek verdik, platformun içerisinde olduk. Bizim gibi ziraat odası, esnaf sanatkarlar odası gibi Ağrı’nın yükünü taşıyan birçok sivil toplum örgütü bu yapıya dahil oldu. 52 sivil toplum örgütünün bir araya gelmesi normal koşullarda çok zor olsa da, mesele Ağrı olunca hiçbiri bizim davetimizi kırmadı ve bu oluşuma destek verdi. Platformun kurulması ile ilgili düzenlediğimiz toplantılar sonucunda 11 Şubat’ta bu oluşumu temsil edecek kişilerin seçimle belirlenmesi kararlaştırıldı” dedi.

“Herkes gibi ben de elimi taşın altına koydum” diyen Alpaslan, “Ağrı’da güzel yapılan işlerde bende üstüme düşen yükü çekmeye hazır olduğumu belirttim. Kuruluş aşamasında birçok sivil toplum örgütü şahsımı ziyaret ederek ASTOP için başkan adaylığımı açıklamamı talep ettiler. Ağrı için bize güvenen insanların güvenlerini boş çıkarmamak, Ağrı için çabalayan bu STK’ların yanlarında onlarla birlikte hareket etmek için 11 Şubat tarihinde yapılacak olan platform seçimlerinde başkan adayı olarak adaylığımı açıklıyorum. Platformun demokratik bir şekilde yapacağı seçimler sonucunda kazananın Ağrı olacağını belirtirim” ifadelerini kullandı.