Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ağı’nın Eleşkirt ilçesinde de vatandaşlar sokaklara döküldü.
Eleşkirt halkı iradesine sahip çıkarak sivil otoriteyi temsil makamı olan ilçe Kaymakamlık binası önünde toplanarak demokrasiye seçilmiş Cumhurbaşkanına ve iradesine sahip çıkan sloganlar atarak demokrasi nöbeti tuttu. İlçe Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, Yücekapı Belde Belediye Başkanı İlhami Zeyrek, Tahir Beldesi Belediye Başkanı Cemal Seferoğulları, Yayladüzü Belde Belediye Başkanı Selahattin Aysu, Eleşkirt Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, İl Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, Ak Parti ilçe Başkanı Aytekin Arslan ve binlerce Eleşkirtli hükümet konağı önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve demokrasiye sahip çıkan sloganlar atarak sabah ezanına kadar hükümet konağı önünde beklediler.
İlçe Kaymakamı Abdulkadir Okay ilçe halkına hitaben yaptığı konuşmada, "Değerli Eleşkirt halkı bugün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Bugün milli iradeye sahip çıkma günüdür. Ordu içerisinde bir grup milletine Başkumandanına parlamentoya halkına ve her türlü değerine saldırmaya kalkmıştır. Bu millet devletine her zaman sahip çıktığı gibi bugünde sahip çıkacaktır. Çapulcular en ağır bir şekilde kanunlar önünde hesap vereceklerdir"dedi.
Eleşkirt Muhtarlar Dernek Başkanı Naci Sarı, "Bütün muhtarlarımızla burada irademize sahip çıkıyoruz. Bu ülke öyle kolay kazanılmadı. Bir kaç kendini bilmeze bırakacak bir çakıl taşımız bile yok" dedi.
Ak Parti İlçe Başkanı Aytekin Arslan konuşmasında, "Maalesef göz bebeğimiz ordumuzun içerisinde yuvalanmış bir takım kendini bilmezlerin akıl tutulması sonucu gerçekleştirdikleri kalkışmayı izliyoruz. Bu millet devletine Cumhurbaşkanına parlamentosuna bu güne kadar nasıl sahip çıktıysa bundan sonrada öyle sahip çıkacaktır" dedi.