Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Ağrı’da vatandaşlar temsili idam sehpası kurarak hükümete idamın geri getirilmesi talebinde bulundu.
FETÖ’nün darbe girişiminin 15’inci gününde demokrasi nöbeti devam ediyor. Ağrı Valiliği bahçesinde akşam namazı sonrası toplanan vatandaşlar ellerinde bayraklarla darbe girişimine tepki olarak demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyorlar. Demokrasi nöbetinin 15’inci gününde AK Parti Ağrı Gençlik Kolları Başkanlığınca Valilik binası bahçesine getirilen temsili idam sehpası üzerine FETÖ Elebaşı Fettullah Gülen’in fotoğrafını asarak hükümet yetkililerinden idamın geri getirilmesini talep ettiler. FETÖ elebaşı Fettulah Gülen’in bir an Türkiye’ye getirilerek hakettiği cezaya çarptırılması gerektiğini ifade eden AK Parti Ağrı Gençlik Kolları Başkanı Alim Aktaş, “15 Temmuz’dan itibaren milletimizle birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Ağrı’da da demokrasi nöbetindeyiz. Bugün farklı bir program yapalım istedik. FETÖ’nün idamını halkımız dört gözle arzuluyor, FETÖ’nün idamını formalite ve gıyaben de olsa yapmak istedik. Halkımızın gösterdiği teveccüh ve vatandaşların FETÖ’nün maketine sinirini göstermesi el kol hareketleri az çok insanların onlara olan nefretini gösterdi. Bugün bu etkinliği burada yapmamız ile devlet büyüklerimize de bir mesaj gönderiyoruz. Fetullah Gülen bir an önce Türkiye’ye getirilmeli ve hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır. Hem kendisi hem Türkiye’de ki hem de aziz silahlık kuvvetlerimizin üniformasını giyip ama özünde terörist olan insanların da bu şekilde cezaya çarptırılmasını istiyoruz. Bu konuda talebimizi dile getirmek ve böyle bir protesto yapmak istedik. Ağrı halkına yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Düğünden demokrasi nöbetine
Demokrasi nöbeti devam ederken düğünlerinden çıkıp demokrasi alana gelen Arzu-Yunus Kılıç çift, demokrasi nöbetindeki vatandaşlara destek oldu. Gelecek nesillere farklı bir dünya bırakmak için demokrasi nöbetine katıldıklarını söyleyen Damat Yunus Kılıç, “Peygamber Efendimiz evliliğini yapan dininin yarısını tamamlamış buyurmuştur. Bizde dinimizin yarısını tamamladık fakat dinimizi yaşayacak güzel bir dünya ve güzel bir ülke lazım bize, bununda en güzel örneği bizim ülkemizdir. Milletimize destek olmak için, hem kendi ailemiz için hem gelecek nesillere daha faydalı bir dünya bırakmaya yardımcı olmak açısından demokrasi nöbetine katılalım dedik. Rabbim ülkemize, devletimize zeval vermesin. İnşallah bugünleri atlatırız” dedi.