Ağrı Valiliği tarafından bu yıl organize edilen “Kardeşlik Sofrası” iftar programlarının son durağı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi oldu.
Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı kardeşlik sofrasında vatandaşlar ile protokol üyeleri bir araya geldi. İftar öncesi konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, Ramazan ayı münasebetiyle il ve ilçe merkezlerinde binlerce vatandaşla bir araya geldiklerini söyledi.
Ramazan ayının Ağrı’da farklı bir atmosferde geçtiğini ve bu durumun kendisini çok etkilediğini belirten Vali Işın, “Biz de bu mübarek ayda, vatandaşımızla birlikte olmak, Ramazan’ın feyzinden birlikte istifade etmek üzere çeşitli programlar düzenledik. Hem il merkezinde hem de ilçelerde binlerce insanımızla bir araya geldik. Valiliğimizce şehir merkezinde oluşturduğumuz Ramazan Etkinlikleri Meydanında vatandaşlarımız bir araya gelerek güzel bir ay geçirdiler. Amacımız huzur içinde güzel bir ayın yaşanmasında katkıda bulunmaktı. Çok şükür güzel bir birliktelik oldu. Allah bu huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etsin” diye konuştu.
Kardeşliğin, birlikteliğin ve paylaşmanın insana kazandırdığını, ama nifakın, düşmanlığın, birbirine düşmenin insana kaybettirdiğini belirten Vali Işın, “Bize düşen kardeşliğimizi daha da pekiştirmek ve birbirimize daha çok sarılmaktır. Birbirimizi sevmemiz ve bizim aramıza örülmeye çalışılan bütün duvarları yıkmak ve fitneye imkan vermemektir. Allah daha nice Ramazanları barış ve huzur içinde yaşamayı nasip etsin. Şimdiden Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Allah’a emanet olun. Allah bütün ibadet ve dualarınızı kabul etsin” şeklinde konuştu.
İftar sonrası vatandaşların kendisine ilettiği sorunları dinleyen Vali Işın, daha sonra buradan ayrıldı. İftar programına Vali Işın’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Mehmet Soğukpınar, Sedat İnci, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.