Ağrı Valisi Musa Işın, Semerkand Anadolu Ticaret Meslek Lisesi kız öğrenci pansiyonunu ziyaret etti.
Eşi Tuba Işın ile birlikte öğrencilerle akşam yemeğini yiyen Vali Işın, daha sonra pansiyonu gezerek yetkililerden bilgi aldı. Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Vali Işın, "Son yıllarda ilimizde eğitim alanında yapılan yatırımlarla ciddi bir mesafe kat ettik. Eğitimdeki başarı açısından da iyi bir yere gelmemiz lazım. İnşallah biz üzerimize düşeni yapacağız. Sizlerden de başarı için çalışmanızı istiyoruz. Başarıyı yakalamak için de istikrar ve çaba gerekiyor. Biz zorluklar içinde okuduk, ama çok şükür şu anda imkanlar daha geniş. Bunu olumlu yönde değerlendirmek gerekiyor" diye konuştu.
Öğrencilerden kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını tavsiye eden Vali Işın, "Gençlik yılları genellikle hoyratça kullanılır. Gelişi güzel yaşarız. Hep böyle kalacağımızı zannederiz. Oysa geleceğin temelleri bu yaşlarda atılır. Eğer bu gününüzü iyi değerlendirirseniz yarınınızdan daha emin olursunuz ve o zaman daha güzel bir hayat yaşarsınız. Bunun için de kötü alışkanlıklardan, kötü arkadaşlardan, kötü ortamlardan ve zamanınızı çalan şeylerden uzak durmanız gerekiyor. Elbetteki eğlenecek, gençliğinizi yaşayacaksınız. Ama bunu yaparken hata yapmaktan kendinizi korumanız gerekiyor" ifadelerinde bulundu.
Vali Işın, "Kendinize iyi insanları örnek alın. Memleketimizde bize örnek teşkil edecek çok zat vardır. Bu gün onları halen anıyor olmamızın sebebi iyi insanlar olmasıdır. Anne babalarına, arkadaşlarına, akrabalarına, topluma, kendisine saygı duyan, insanların haklarına saygılı olan, hak yemeyen, kısacası insan tanımına uyan insanlar bizde her zaman hayranlık uyandırmıştır. Bize düşen de böyle insanlar olmaktır. Bizim sizden isteğimiz de bu yöndedir. Burada pozitif ilimleri öğrenirken aynı zamanda manevi yönde de kendinizi geliştirin" tavsiyesinde bulundu.
Öğrencilerin sorun ve isteklerini dinleyen Vali Işın, eşi Tuba Işın ile birlikte öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Ziyarette Vali Işın’a Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ve İl Müftüsü İbrahim Gemici de eşlik etti.