Ağrı Valisi Musa Işın, Fettullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimine destek vermeyen 12’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti.
12’nci Mekanize Tugay Komutanlığı/nda Tuğgeneral Mustafa Yaşar tarafından karşılanan Ağrı Valisi Musa Işın. burada Tuğgeneral Yaşar ile bir süre sohbet etti. Tugay ziyaretinin ardından İl Jandarma Komutanlığına geçen Vali Işın, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel tarafından karşılandı.
Ziyaretler ile ilgili açıklama yapan Vali Işın, “15 Temmuz’da ordudaki bazı hainler darbe yapmak istediler, ama milletimizin gücüyle kuvvetiyle yenildiler, bertaraf edildiler. Bunu yapanlar oradaki belli bir cunta idi. Ordumuz tümüyle bu işin karşısında idi. Ancak belli bir grup, çete bu işi yapmaya kalkıştı. Ancak buna herkes karşı çıktı, ilimizde de hem jandarma komutanımız ve hem de ilimizde bulunan 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı darbenin karşısında idi ve devletimizin yanındaydılar. Sürekli birlikte hareket ettik. Tugay komutanımız, jandarma komutanımız ve ben daha önce olduğu gibi bundan sonrada devletimiz, milletimiz ve vatanımız için çalışmalarımız olacak. Kurumlar arasında daima eş güdüm vardır. Bu eş güdüm bundan sonra da devam edecektir. Ziyaretimiz bu manada değerlendirilebilir. Ordu bu milletin ordusu. Bu milletin içinden çıkmış, hem şehit ve hem gazi olan bir ordudur. Dolayısıyla zaman zaman bu tür hadiseler cereyan etmiştir. Ama ordumuz daima milletinin ve devletinin yanında olmuştur. Dolayısıyla olaya ordumuzu yıpratacak bir gözle bakmak yanlıştır. Ordu kendi içerisindeki çürük elmaları ve ihanet edenleri tasfiye etmeye başlamıştır. Ordumuzun bu manada ülkemizin güzide bir kurumu ve milletimizin içinde çıkmış olan mübarek ordu olarak söylenmesi gerekiyor. Bu zamana kadar böyle değerlendirdik bundan sonrada ordumuz milletimizin, devletimizin, vatanımızın hizmetçisi olmaya devam edecektir. Ordumuz gazi bir ordudur, şehit bir ordudur” dedi.