Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Aile Akademisi kapsamında ‘Evlilikte Hakettiğiniz Aşkı Yaşayın” konulu bir seminer düzenledi.
 
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen Aile Akademisi kapsamında sunulan seminere konuşmacı olarak Dr. Senai Demirci katıldı.

Kültürpark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde Dr. Senai Demirci, Nasreddin Hoca fıkralarından hareketle evlilikte nasıl davranılması gerektiği konularını anlattı.

Seminere katılanların sorularına da yanıtlar veren Dr. Demirci: “Nasreddin Hoca’nın bindiği dalı kestiğini bilirsiniz. Evlilikte hata bindiği daldır insan için. Dalı neresinden kestiğine bağlı olarak düşer ya da düşmez. ‘Ben nasıl hata yapabilirim?’ diye ümitsizliğe düşerse, böyle gelmiş böyle gider tavrıyla yeni hatalar yapar, düşer. ‘Bu da hata mı ki?’ diye bencillik ederse, hatadan alacağı dersi kaçırır, yine hataya düşer. Geçmişte yaptığı hatalar yeniden hata yapmama fırsatıyken, ‘keşke’lere sarılıp yine hataya düşer.

İnsan hatalarıyla öğrenir. Hatasını hata bilerek, o hatayı hiç yapmamış olanlardan daha rahat direnir o hataya. Yapılmış her hata, bir hata daha yapmamak için ders alma fırsatıdır” diye konuştu.