Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Aile Akademisinde konuşan Dr. Senai Demirci insanlar arasında iletişimin çok önemli olduğuna değindi.

Demirci yaptığı konuşmada: “İnsanlar arasında iletişimin yüzde 10’u ağızdan çıkar, geri kalan yüzde 90’ı ise ses tonu, mimikler ve beden dilidir.

Bu yüzde 90’lık kısmın da yüzde 60’ı beden dili, geri kalan yüzde 30’luk kısım ise ses tonu ve mimiklerdir. Yüzde 10’luk kısım ise söylediğimizdir” dedi.

İnsanlar arasında iletişimin önemli bir konu olduğuna ve özellikle çocuklara karşı daha duyarlı ve hassas olunması gerektiğini işaret eden Demirci: “Özellikle aile içi iletişimde çocuklara karşı oldukça hassas olunmalıdır. Çocuklara bağırmadan ve kızmadan söz dinletme yolları tercih edilmelidir. Hakaret vari konuşmalar asla olmamalıdır” diye konuştu.

Aile Akademisi Derslerine yönelik bir açıklamada bulunan Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran ise: “Daha bilgili, daha bilinçli ve daha duyarlı bir aile olabilmenin yollarını bulabileceğiniz bu eğitimlere tüm halkımızın katılmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.