Aile danışmanı ve Meydan gazetesi yazarı Efkan Yeşildağ, mutluluk için ailede sevgi, huzur, başarı ve paylaşım olması gerektiğini belirtti.

Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şubesi tarafından Ramazanoğlu Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen 'Bir Aile Modeli olarak; Sevgi Anne, Güven Baba' konulu seminerde konuşan Efkan Yeşildağ, ailede sevgi, huzur ve başarının olabilmesi için anne ve babanın birbirini anlayıp destek olması gerektiğini söyledi. Türk aile modelinin baba yönetiminde anne merkezli bir yapı olduğunu ifade eden Yeşildağ, "Ailede anne, sevgi, şevkat, sığınak ve vicdanı temsil eder, böyle de olması gereklidir. Baba ise güç ve bilgiyi temsil eder. Babanın bu görevi ifa edebilmesi için ailede rolünün sarsılmaması gerekir. Bunun için de annenin babaya olan tavrı önemlidir. Anneler hiçbir zaman çocuklarının önünde baba ile tartışmamalı. Aksi halde babanın rolü sarsılır ve çocuklar üzerindeki etkisi azalır." dedi.

Çocukları iyi yetiştirmenin, onlara güzel örnek olmaya bağlı olduğunu ifade eden Yeşildağ, "Çocuklarımız, her türlü söz ve davranışlarımızın sebebini merak ediyor ve kendi hayatlarına uyguluyor. Yani bizimle özdeşim kuruyor. Dolayısıyla onlara güzel örnek olabilmeliyiz." ifadelerini kullandı. Çocuğun karakter gelişiminin anne, baba ve çevreden etkilenerek şekillendiğinin altını çizen Yeşildağ, "Anne bir tarafa, baba diğer yana asılıp çektiğinde bunun adı tutarsızlık olur. Ailenin tutarsız hareketleri ise çocuğun eğitiminde güvensizliğe yol açar." uyarısında bulundu.

Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şube Başkan Vekili Mustafa Altunal ise annelerin ilk öğretmen olduğunu hatırlatarak, "Anneler, dünyada Allah ve Efendimiz'den sonra sevilmeye ve değer vermeye en layık insanlardır. Bizim kadın kolları üyelerimiz de birer anne olmalarına rağmen büyük fedakârlıklar ve özveri ile çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.