Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün parçalanmış aile çocuklarına yönelik uygulamaya koyduğu ‘Bölünmüş aile çocukları rehabilitasyon projesi’nin (BAÇREP) değerlendirme toplantısı yapıldı.

Değerlendirme toplantısı kapsamında BAÇREP proje yürütme ekibi, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ataman başkanlığında bir araya geldi. İl binasında yapılan toplantıda proje üyeleri, alan taraması ve proje uygulama süreci ile ilgili ilk planlamalarını tamamladı. BAÇREP hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ataman, çeşitli sebeplerle bölünmüş aile çocuklarının hayatın bazı bölümlerinde maddi-manevi sıkıntı yaşadığını ifade etti. İlk olarak Osmangazi ilçesinde 150 bin öğrenci üzerinde alan taraması yapılacağını belirten Ataman, ardından proje çalışmalarının tüm Bursa’ya yaygınlaştırılacağını söyledi.

BAÇREP MANEVİ SORUMLULUK PROJESİ

Bursa’da örgün eğitimde yaklaşık 530 bin öğrencinin yer aldığını vurgulayan İbrahim Ataman, “Türkiye’nin en büyük ilk dört ili arasında bulunan Bursa, büyük kent olarak bazı sosyal yaraları da içinde barındırıyor. Kentimizde eğitim öğretime devam eden yaklaşık 530 bin öğrencinin bir kısmı vefat, ayrılık vb. sebeplerden dolayı bölünmüş ailelerde yaşıyor. Projenin saha taraması sonrası bölünmüş aile çocuklarına ve ailelerine tek tek ulaşılarak onlara maddi-manevi her konuda destek olmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Projede, rehber öğretmenlerin yanı sıra farklı branşlarda ki öğretmenlerin de yer aldığını ifade eden Osmangazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü İsmail Kayışlı da, bölünmüş aile çocuklarına yönelik en verimli çalışmaları yaparak, çeşitli kurumlarla işbirliği içinde hayata pozitif bakan başarılı bir gençlik hedeflediklerini belirtti.