Türk Kadınlar Birliği Adana Şube Başkanı Ayşe Birgölge, 18 yaşından önce yapılan evliliklerin sakıncalarına dikkat çekti
Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi, ‘Kız Çocukları da Çocuktur Güvenle Yaşatalım Projesi’nin tanıtımını yaptı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan tanıtım toplantısında konuşan Ayşe Birgölge, kadın-erkek arasındaki eşitsizliğin önündeki en büyük engellerden birinin, kadına yönelik şiddet olduğunu söyledi.

Kadına her türlü şiddetin bir insanlık suçu olduğuna değinen Birgölge, “Bu suç; geleceğimiz olan kız çocuklarına yönelik olarak erken ve zorla evlilikler şeklinde işlenmeye devam etmektedir. Biz de bu suçun ortadan kaldırılmasının sorumluluğunu üstlenmiş olarak, bu konuda projemizi kentimizin gündemine taşıyarak, farkındalık yaratıp, katkı koyacağız.” dedi.
Birgölge, amaçlarının 18 yaşından önce yapılan evliliklerin sosyal, ekonomik, fiziksel ve ruhsal sakıncalarını anlatmak, kamu kurumları ve yerel yöneticilerle ortak çalışma yapmak olduğunu vurguladı.

Kadınları güçlendirmesi, kız çocuklarının eğitimlerinin tamamlatılması, alınan uluslararası ve ulusal kararların ve kanunların uygulanması konularında daha hızlı ve hassasiyetle harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Birgölge, hükümetlerin kız çocukları için güvenli alanlar kurulması, erken evliliklerin önlenmesi için sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışmalarının şart olduğunu kaydetti.

Toplantıya, Türk Kadınlar Birliği üyelerinin yanı sıra bazı sivil toplum örgütlerinden temsilciler de katıldı.