31 Mart Yerel seçimlerine doğru gidilirken Kahramanmaraş’ta yaşananlar siyasetin gidişatını değiştirir cinsten görünüyor. Ali Öztunç’un AK Partiye 24 saat vermesi ve Bakan Özhaseki’nin önceki gün, 20 ilin Cumhur ittifakı adaylarını değiştirebiliriz? İddiası gündeme bomba gibi düştü.

AK Parti Genel Merkezi tarafından Kahramanmaraş’ta kamuoyunun nabzını tutmak amacıyla yapmış olduğu anketlerde bir çok ilçeden istediği sonucu alamazken, Büyükşehir Belediyesinde de aynı sonuçları aldı.

Haber46 İstihbarat Biriminin Ankara’dan almış olduğu bilgilere göre Büyükşehir Belediyesi, Afşin, Elbistan, Göksun, Andırın ilçelerinde %90 ihtimal ile aday değişikliğine gidilebileceğini öğrendi.

Öte yandan kamuoyunun nabzını tutan, yerel siteler ve ulusal anket firmaları tarafından yapılan anketlerde AK Parti Kahramanmaraş’tan beklediği oy kitlesine ulaşamadı.

AK Parti Genel merkezinin titizlikle takip ettiği anket sonuçları, AK Parti’nin üst mevkilerinin dikkatini çekti.

Ankara kulislerinden almış olduğumuz açıklamaya göre: ‘ AK Parti Türkiye genelinde yapmış olduğu anketlerde bir çok şehirde istediği sonucu alırken, Kahramanmaraş’ta istediği sonuçları alamadı. Bunun üzerine Ak Parti Genel Merkezi tarafından aday değişikliğine gidilebileceği konusunda söylentiler çıkmaya başladı.

AK Parti’nin Kahramanmaraş adaylarını değiştirip değiştirmeyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

BAKAN ÖZHASEKİ NE DEDİ?

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, önceki gün yaklaşan yerel seçim ve gündeme dair açıklamalarda bulunmuştu. Özhaseki şunları söyledi:

"MHP ile 30 büyükşehir üzerinde konuştuk. 51 ilde de herkes kendi adayını çıkarttı. Ancak zaman içindeki gelişmeler bizi rahatsız etti. Bizim derdimiz iki belediye daha fazla almak değil. Muhalefet daha fazla belediye almak için bazı yerleri birbirlerine peşkeş çekiyorlar. Dertleri daha fazla belediye almak gibi görünüyor. Peki, soruyorum; oradaki insanların iradesini nasıl hiçe sayıyorsunuz?

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Şubat 2019 tarihinde Kahramanmaraş’a geleceği konusunda bilgilerde geliyor…

Neler olacak izleyelim, görelim.