Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki zirve dün Beştepe’de yapıldı. Saat 18.00 olarak planlanan görüşme 40 dakika gecikmeyle başladı. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 27 Ağustos 2014’te Ak Parti Genel Başkanlığı, 28 Ağustos 2014’te ise Başbakanlık koltuğuna oturan Davutoğlu’nun kongreyi toplaması kararı, dünkü kritik zirvede alındı.

1 saat 40 dakika süren zirve AK Parti için yeni dönemin başlangıcı oldu. Zirvede AK Parti’nin olağanüstü kongreye gitme kararı çıktı. Bu kararın Erdoğan ve Davutoğlu’nun ortak kararı olduğuna yönelik bilgiler kamuoyuna yansıdı. 

Tek adayla gidilmesi beklenen kongrede söz konusu koltuklar için başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere, Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in ismi öne çıkıyor. Bu ismin de Erdoğan’ın işaret edeceği isim olacağı kulislerde konuşuluyor. 

Bu arada bu sabah Fox Tv'de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında Mahir Ünal'ın da Başbakanlık için güçlü adaylardan biri olduğu iddia edildi.