1 Kasım seçimlerinin üzerinden 24 gün geçti. Geçtiğimiz hafta açıklanması beklenen yeni hükümet kabinesi bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan-Başbakan Davutoğlu zirvesinin ardından belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Saray’da kabul ettiği Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 64. Hükümet kabinesini onayladı. Belirlenen kabinede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı seçilen Sema Ramazanoğlu'da yer almakta.
SEMA RAMAZANOĞLU KİMDİR?

1959 yılında Denizli’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli’de bitirdi. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli sağlık kuruluşlarında doktorluk yaptı. İhtisasını İsviçre Bern Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirdi. Zeynep Kamil ve Numune Hastanelerinde doktorluk yaptı. 1998 yılında kendi kliniğini açtı. Evli ve iki çocuk annesi. Almanca ve İngilizce bilmektedir.

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, eski Kahramanmaraş Milletvekli Yıldırım Mehmet Ramzanoğlu'nun eşidir...

64. Hükümette Adalet Bakanı Bekir Bozdağ , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu oldu.

Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan getirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı oldu.

Milli Savunma Bakanlığına İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığına Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanlığına Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına Binali Yıldırım getirildi.

Yeni Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. Hükümetin kurulması için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'nu saat 11.45'de kabul etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saat 13.40'ta Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenleyecek. Davutoğlu'nun yeni kabineyi açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu, 17 Kasım Salı günü 64'ncü Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirmişti.

AK Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi olan, Genel Başkan Danışmanlığı ve MKYK üyeliği de yapan Ramazanoğlu, önemli bölümü başörtüsü mücadelesiyle geçen siyasi hayatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Denizli'deki eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimine devam ettiğini, Anadolu'nun farklı noktalarında görev yaptıktan sonra İsviçre'deki Bern Üniversitesi Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi'nde radyoloji ihtisasını tamamladığını dile getiren Ramazanoğlu, Türkiye'ye döndükten sonra radyolog uzman doktor olarak çeşitli hastanelerde görev yapmaya devam ettiğini belirtti.

Ramazanoğlu, Haydarpaşa Numune Hastanesinde görev yaptığı sırada, 28 Şubat sürecini yaşadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"28 Şubat sürecinde bir gün başhekim bey, benden savunmamı istedi. Ben de niye savunma vereceğimi kendilerine sordum, 'Bir sıkıntı mı oldu, hastalarla ilgili bir şikayet mi oldu?' diye. 'Hayır' dedi, 'Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne aykırı davranmaktan dolayı savunmanızı istiyoruz'. Ben o anda savunma yerine istifamı verdim. Çünkü kılık kıyafetim benim inancımın gereğiydi. Özgür ve demokrat bir Türkiye'nin mücadelesi veriyorduk. Bu mücadelede biz haklarımızı bıraktık ama başörtümüzü bırakmadık."

AK Parti'nin çekirdek kadrosu

İstifa ettikten sonra mesleğini özel sektörde devam ettirdiğini ve başörtüsü mücadelesini siyasi alana taşımaya karar verdiğini söyleyen Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Pınarhisar cezaevi'nden çıktığı dönemde oluşan harekete "bu çorbada benim de bir tuzum olsun, bir çıkış arayalım" düşüncesiyle dahil olduğunu ifade etmişti.

Partinin kuruluş aşamasında oluşan Erdemliler Hareketi sürecindeki istişarelere değinen Ramazanoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile aile dostluğumuz vardı. 4 Ağustos 2001 tarihinde Afyon'da yapılan büyük istişare toplantısı öncesinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'Yarın Afyon'a gidiyoruz Sema Hanım, bir parti kuruyoruz, sizin de bu partinin kurucusu olmanızı istiyoruz' demişti. Arkasından 14 Ağustos 2001'de bilkent Otel'de hem Türkiye'ye hem dünyaya yeni bir partinin, yeni bir siyasi hareketin ilanı yapıldı. AK Parti'nin kurucu, çekirdek kadrosundan biri de bendim. Tabii ki benim için aktif siyasi hayat o şekilde başlamış oldu" dedi.

Parti kurulduktan 10 gün sonra Yargıtay Başsavcılığınca partisi hakkında Anayasa Mahkemesine suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatan Ramazanoğlu, kapatma davasına gerekçe gösterilen 6 başörtülü kadın adaydan birisi olarak "travma" yaşadıklarını söyledi.

"Anayasal suç işleme gibi gerçekten çok ağır bir suçlamayla karşılaşmıştık. Ama biz davamızdan asla tereddüt etmedik, dimdik durduk, inandığımız yerde durduk" diyen Ramazanoğlu, Anayasa Mahkemesinin, Yargıtayın ihtar talebinin reddine karar verdiğini ve AK Parti'nin icraatlarına devam ettiğini anlattı.

"Sanki ülkenin zencileriydik"

Başörtüsü probleminin yıllardır Türkiye'nin kanayan yarası olduğuna dikkat çeken Ramazanoğlu, üniversitede, okulda, bürokraside ve siyasette kendilerine yaşam hakkı tanınmadığını ifade etti.

"Sanki ülkenin zencileriydik" diyen Ramazanoğlu, 2013 yılında 4 kadın milletvekilinin hac dönüşü başlarını örterek Meclis'e girmesiyle bu konuda mesafe alındığını belirtti. Ramazanoğlu, "İlk defa 7 Haziran'da başörtülü kadınlar aday oldular. Benim için de 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olmam başörtüsü mücadelemin taçlanmasıdır" diye konuştu.

Kurucu olduğu partide 13 yıl sonra milletvekilliği adayı olmasını değerlendiren Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Sema Ramazaoğlu başörtülüydü ve başörtüsü ile Meclis'e girmesi mümkün değildi. Başörtüsüyle Meclis'te, üniversitede kapılar bizim için açık kapılar değildi. Biz mücadelemizi yine partimizin arka planında, bazı organlarında, kurumlarında ve mutfağında çalışarak, her daim sahada olarak sürdürdük. Ta ki başörtüsü Meclis'te temsil edilmeye başladı, artık benim için de Meclis'in kapılarının açıldığı an oldu."

"İlk misyon, ilk aşk, ilk heyecan"

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde aldığı ciddi bir oy oranının tek başına iktidara yeterli olmadığını, parti olarak milletin uyarısını dikkate aldıklarını anlatan Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem MKYK'nın hem MYK'nın şekillenmesinde ilk misyon, ilk aşk, ilk heyecanı taşıyan ekibin bunun içerisinde olmasına dikkat edildi. Tabii ki bundan önce hizmet eden arkadaşlarımız da bu aşkı, bu şevki taşıyordu ama demek ki arada iyi gitmeyen şeyler oluşmuştu.

1 Kasım seçimleri için fabrika ayarlarına dönmek olarak da tanımlanabilecek kurucu kadronun da içinde olduğu bir liste oluşturuldu. Adaylarımız halktan çok olumlu bir tepkiler alıyor. Çok makul, halkın istekleri ve AK Parti'nin ruhunu taşıma özellikleri gözetilmiş bir liste oldu."