AK Parti'nin genel seçimde Çanakkale'de oylarının düşmesi ve bir milletvekilinin eksilmesi, istifaları beraberinden getirdi. Merkez ve Eceabat ilçe başkanları istifa etti.

Eceabat İlçe Başkanı Ergün Gören, görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından söyle duyurdu: "Biz bu makamlara genel başkanımıza yük olmak için değil, yük almak için geldik. Bugün 7 Haziran seçim sonuçları uyarınca ilçe başkanlığı görevimden istifa ettim. Bundan sonra partimize bir üye olarak hizmete devam edeceğim."

Gören'in istifasından sonra AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü de istifa kararı aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Öncü, "Bilindiği gibi 7 Haziran 2015 genel seçimleri sonucunda Çanakkale merkezde arzu ettiğimiz sonuca, hedefe ulaşamadık. Tabii bu hedefe ulaşamamanın sonucunda, ‘benim yüzümden oldu’ veya ‘ben bu başarıyı sağlayamadım’ gibi bir düşüncem olmadı. Yaklaşık 5,5 yıldır ilçe başkanlığı yapmaktayım. Bence artık bir kan değişimi yapmanın vakti geldi. Yeni gelecek genç, daha hırslı ve heyecanlı arkadaşlara görevi bırakmanın vakti geldi. Benim de onlara arka planda yine bir partili olarak, geçmişte ilçe başkanı olarak destek verme açısından yeni gelecek arkadaşlara yol açmak açısından böyle bir karar aldım. Bundan sonraki süreçte partimiz nerede hangi görevi verirse, bizi nerede görmek isterse ben yine hazırım. Hatırlayacak olursanız, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra da istifa etmiştim. O zaman da dediler ki, ‘Yönetim değişikliği yapalım, sen devam et.’ O zaman olduğu gibi şimdi de hiçbir siyasi otoritenin telkini olmaksızın görevi bırakma kararı aldım. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım istifa etmiyorlar, sadece ben istifa ediyorum. Genel merkezimizin takdiri olur da ileride başka bir arkadaşımız başkan olarak atanırsa, yeni bir yönetim kurulu oluşturulursa o sürece kadar yönetimdeki arkadaşlarımız devam edecekler ama ben artık siyasette kan değişimi gerektiğine inanarak, bizden sonra gelecek arkadaşların önünü de açmak amacıyla istifa ettim. Kim gelirse gelsin, kim merkez ilçe başkanı olarak atanırsa atansın bir AK Parti'li olarak herkese elimden geldiğince yardımcı olurum. Bir kırgınlık, küskünlük veya birilerine sitemkârlık, böyle hiçbir şey yok. Bu sadece benim şahsi aldığım bir karardır. Bundan sonraki süreçte partimiz için de, benim için de, hepimiz için de hayırlı olur inşallah." şeklinde konuştu.

Yeni başkan atanıncaya kadar Merkez İlçe Başkanlığını, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Sezen’in yürüteceği öğrenildi.