Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince Elbistan ilçesinde Şehit Er Mehmet İnan Parkı'nda verilen iftarda yaptığı konuşmada, seçimin ardından çıkan sonuçların, çözülmesi gereken bir düğüm olarak durduğunu söyledi.
Varolan hükumet ve AK Parti'nin devam ettirdiği hükumet kurma çalışmaları sayesinde Türkiye'de bir güvensizlik ve belirsizlik ortamının gözükmediğine dikkati çeken Ünal, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bir istikrarsızlığa sürüklenmesine biz AK Parti olarak müsaade etmiyoruz. Bu seçim bize bir şeyi gösterdi. Siyasetin güçlü bir şekilde konsolide olması gerekiyor. Şimdi bakıyorsunuz seçim sonuçlarına göre hükumet kurmak gerekiyor. Türkiye'yi hükumetsiz bırakamayız. Türkiye'nin istikrarsızlığa sürüklenmesine izin veremeyiz."

Ünal, istikrarı sağlayacak olanın da güçlü bir siyaset ve güçlü bir iktidar olduğunu belirterek, bazı liderlerin "Ben muhalefette kalmak istiyorum", "Siz onunla iktidar, hükumet kurun", "Hayır ben hükümet kurmak için şu şartları istiyorum" dediğine dikkati çekti.

AK Parti'yi iktidardan düşürmek için bütün güçlerini sarf edenlerin, bugün AK Parti tek başına iktidar olmadığında "Şimdi ne olacak. Bir planınız var mı?" diye sorduğuna işaret eden Ünal, hükumet kurmak için çaba sarfedilmesi gerektiğini vurguladı.

Ünal, muhalefet partilerinin AK Parti'yi iktidardan indirmek için bütün enerjilerini harcadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Buyurun şimdi enerjinizi sorumluluk almak, hükumet kurmak için sarf edin. 'Hayır efendim, bunu yapmayız' Şimdi Türkiye'nin her zamankinden daha çok, güçlü bir siyasete ve güçlü bir iktidara ihtiyaç duyduğu bu seçimde daha açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bizler de tabi AK Parti olarak 13 yılın sonunda bu seçimlerin bize verdiği mesajı almış, kendi muhasebesini yapmış ve 13 yılın sonunda kendi eleştirisini yapmış bulunuyoruz. Rabbim inşallah gücümüzü kuvvetimizi artırsın, hizmetimizi daim kılsın." 

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal

İftar programına, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak ve İlker Çitil, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ve Elbistan İlçe Teşkilatı Başkanı Yunus Kaan Kısaca ile vatandaşlar katıldı.