Özdemir, il binasında düzenlediği basın toplantısında, partilerinin 22 Mayıs Pazar günü Ankara Arena Spor Salonunda ikinci olağanüstü büyük kongresini yapacaklarını belirtti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'nin Genel Başkanlığını yürüttüğü süreçte AK Parti'nin daha ileriye gitmesi, ilkelerinin daha çok pekişmesi, çeşitli politikaların güncellenmesi için son derece önemli, son derece kıymetli çalışmalara imza attığını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu bir bayrak yarışıdır. Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı bayrağı, kendi kararıyla olağanüstü kongrede yeni genel başkanımıza devredecektir. Bu bayrak yarışınında Sayın Genel Başkanımız, Genel Başkan ve Başbakan olarak üstün  gayretler göstermiştir. Önemli başarılara imza atmıştır. Bundan sonrada yeni kongrede seçilecek yeni Genel Başkanımız ve Başbakanımızda aynı çalışmaları gayretle ve basiretle sürdürecektir."

AK Parti'nin Genel Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığının son derece kıymetli makamlar olduğunu ifade eden Özdemir, bu önemli makamların kıymetini ve değerini Ak Parti kadrolarının çok iyi bildiğini vurguladı.

AK Parti kongrelerinin her zaman demokrasi şöleni havasında geçtiğine dikkat çeken Özdemir, "Bütün AK Parti teşkilatları ile kongremizin demokrasi şöleni havasında geçmesi için Ankara Arena'da olacağız. Bu vesileyle kongremizin bütün AK Parti camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz. Seçilecek genel başkanımızla, bu kutlu yürüyüşe devam edeceğiz." diye konuştu.

Özdemir'in basın açıklamasına, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti ilçe başkanları ile partililer katıldı.