AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, AK Parti'nin koalisyon çalışmaları kapsamında MHP ve CHP için ciddi çalışmalar yaptığını açıkladı. 7 Haziran Genel seçimlerinin ardından Amerika, İsrail ve Avrupa ülkelerinden bazılarının sevindiğini tüm dünya müslümanlarının ise üzüldüğünü ifade eden Mehmet İlker Çitil erken seçim konusunda da açıklamalarda bulundu.
Koalisyon görüşmeleri devam ederken yerel ve genel yönetimde boşluk bırakmadan çalışmalara devam ettiklerini anlatan Çitil, şunları kaydetti:

"Genel seçimlerde vatandaş bizlere bir mesaj verdi. Vatandaş bizi tek başımıza iktidar etmedi ama en çok oyu bize verdi. Halkın bize verdiği bu mesaj doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Koalisyon görüşmelerinde samimi bir şekilde başladık. Koalisyon görüşmelerinde şartımız, kesinlikle ülkemiz, dinimiz, vatanımız ve partimiz açısından olmazsa olmazlarımızı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın resmiyetini tartışmayacağız. Bu doğrultuda koalisyon için yaklaşan samimi bir parti olursa koalisyon kuracağız. Fakat olmazsa halkımıza dönüp genel seçime gideceğiz. Koalisyon görüşmelerinde kesinlikle ahlaki olmayan bir modele girmeyeceğiz. AK Parti koalisyon çalışmaları kapsamında MHP ve CHP için ciddi çalışmalar yaptı"

Vatandaşlarımızın takdirinin kendileri için önemli olduğunu aktaran Çitil, samimi olarak koalisyonu zorladıklarını MHP ve CHP ile ortak yanları görüştüklerini ancak tüm bunlara rağmen erken seçim ihtimalinin meydana geldiğini dile getirdi.

Çitil, seçeneklerden birinin seçim hükümeti, diğerinin ise azınlık hükümeti olacağına işaret ederek, parti olarak ülke menfaatlerini koruma adına ve yarın seçim olacak gibi çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Programda AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık ve Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'de birer konuşma yaptı.