Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak milletvekili adayı Zeki Çakan partililerle birlikte AK Partili Ereğli Belediyesi'ni ziyaret etti. Çakan, ziyaret sırasında siyasi konuşma yapınca Uysal da partisini savunup karşı atağa geçti. Uzun süren sözlü atışmanın sonunda Uysal, MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker'e dönerek "Sağa sola dağılmadan yürüyen merdivenlerden inin." dedi.

Çakan'ın, MHP Ereğli ilçe Başkanı Talat Şeker ve parti mensupları ile gerçekleştirdiği ziyaret önce sıcak başladı. Çakan, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek tarafından belediye girişinde karşılandı. Çakan ile Uysal belediyecilik üzerine sohbet ederken Çakan isim vermeden AK Parti'yi eleştirmeye başladı. Bunun üzerine Uysal da Çakan'a yanıt vererek partisini savundu ve yerel iktidar ile genel iktidarın aynı partiden olması durumunda hizmetlerin daha hızlı geldiğini söyledi.

Uysal'ın bu sözleri karşısında Çakan, AK Parti'ye yönelik eleştiri dozunu daha da fazla artırdı. Karşılıklı sözlü atışma bir süre daha devam ederken Başkan Uysal'ın makamında soğuk rüzgarlar esmeye başladı. Çakan'ın belediyedeki daireleri gezmek istediğini söylemesi üzerine Uysal, "Beni ziyaret etmekle bütün belediye personelini ziyaret etmiş sayılırsınız. Sağa sola dağılmadan yürüyen merdivenlerden inin." şeklinde konuştu.

Bir süre sessiz kalan heyet daha sonra gülmeye başladı. Çakan, "Başkan, sağa sola dağılmayın diyor ama ben sağa sola dağılabilirim." diyerek makam odasından dışarı çıktı.

Uysal'ın sözlerine kızan Çakan, belediyedeki tüm birimleri tek tek gezerek çalışanlarla selamlaştı. Belediyede bazı çalışanların Çakan'a, "Bu sefer bir avantaj yakaladınız, bu avantajı nasıl değerlendirirsiniz. bakacağız." demesi dikkatlerden kaçmadı.