Çitil, partisinin Afşin İlçe Teşkilatını ziyaretinde, seçim sürecindeki desteklerinden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.
AK Parti olarak Türkiye'nin istikrarının devam etmesi için hiç durmadan çalışacaklarını belirten Çitil, bundan sonraki süreçte daha kararlı ve dik bir duruş göstererek yollarına devam edeceklerini kaydetti.

Şu anda partinin oy oranlarının analizinin yapıldığını dile getiren Çitil, şunları kaydetti:

"11 seçime girdik ve hepsinde oy oranlarımızı katlayarak çıktık. 2002'den buyana Türkiye genelinde yüzde 34,5 oy oranıyla başlayıp 7 Haziran’da yüzde 41 oranında oy ile sandıktan çıktık ve en yakın rakibimizle arada yüzde 16 fark var. Bizim tek üzüldüğümüz nokta tek başımıza iktidar olamayışımız."

Seçimden öncede sonrada vatandaşın desteğinin ve dualarını arkalarında görmenin ağırlığını anlatan Çitil, her şeye rağmen ileriye yönelik günlerin kendilerini beklediğini kaydetti.

Muhalefet partilerin her zamanki gibi ortak bir tavırla çözüm yerine çözümsüzlük üretmeye devam ettiklerini, "Türkiye'de tek başımıza iktidar da olsak, anayasayı değiştirecek sayıya da ulaşsak ve başkanlık sistemini geçiş dahi yapsaydık ülke olarak bizleri zor günler bekliyordu" ifadelerine yer veren Çitil, çünkü Türkiye’nin büyümesini istemeyen dış oluşumlar ve güçler Türkiye'yi Mısır, Irak ve Suriye haline gelmesini arzu ettiğini söyledi.

Çitil, şöyle devam etti:

"Bizler bu noktada ülke olarak daha kuvvetli olmalıyız ve dağılmamalıyız. Biz vatandaşlarımızdan aldığımız vekaletle en güzel hizmeti yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Biz halkımızdan aldığımız destekle ülkemizi bu günlere getirdik. Bundan sonra da boş bırakmayacağız. Bunları yaparken kimseyi ötekileştirmeyeceğiz ve kırmayacağız."

Toplantıya, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Kadın Kolları Başkanı Merve Ardıç, Gençlik Kolları Başkanı Ökkeş Şimşek ve partililer katıldı.