Ünal, Dulgadiroğlu ilçesinde, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkan Vekili Ahmet Güngör ve AK Parti İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile Yaşar Gölcü İlköğretim Okulunda 2069 numaralı sandıkta oy kullandı.

Okuldaki diğer sandıkları da gezen Ünal, oy kullanan vatandaşlarla görüşüp tercihlerinin "hayırlı" olmasını diledi.

Okulun bahçesinde basın mensuplarına açıklama yapan Ünal, Türkiye'nin bugün önemli bir seçime gittiğini ve sandıkta nasıl bir ülkede yaşamak istenildiğinin seçiminin yapıldığını söyledi.

Katılım son derece yüksek olduğunu vurgulayan Ünal, "İnşallah bugünkü seçimler Türkiye'ye istikrar, güven ve huzur getirir. Çünkü Türkiye'nin bir dakika bile belirsizliğe, istikrarsızlığa ve böyle bir sürecin içerisinde bulunmaya tahammülü yok. Vatandaşlarımız da bunun farkındalar. Seçimler Türkiye genelinde sükunet içerisinde yapılıyor. Bütün siyasi partiler sandık başında, müşahitleri ve sandık kurulu üyeleriyle seçimin güvenliğini sağlıyorlar" dedi.

Seçimlerin ülkeye hayırlar getirmesini dileyen Ünal, "Bugün bir demokrasi bayramı yaşanıyor. İnşallah akşama Türkiye'nin hayrına olacak güzel bir sonuç alırız. Bu seçim inşallah çocuklarımızın yaşayacağı bir Türkiye'yi belirleyecek" diye konuştu.

- "HDP için" dağdan inen PKK'lı terörist yakalanması

Bir gazetecinin, HDP'nin seçim çalışmalarına destek için Kahramanmaraş'a geldiği bildirilen terör örgütü PKK'nın bölge sorumlusunun yakalanmasına ilişkin sorusu üzerine Ünal, HDP'nin silahla ve terörle arasına mesafe koymadığını söyledi.

Siyasetle silahın bir arada bulunmayacağının bütün dünyada bilinen ve kabul edilen bir gerçek olduğunu vurgulayan Ünal, şöyle devam etti:

"HDP bu süreçte adeta PKK terör örgütünün bir siyasi uzantısı gibi bütün illerde Şırnak'ta, Bingöl'de, Bitlis'te, Diyarbakır'da, Van'da, Siirt'te, Mardin'de birtakım girişimlerde bulundu. Seçim güvenliğini riske atacak, vatandaşı tehdit eden mektuplar gibi benzeri girişimlerde bulundular. Emniyet güçlerimizin müdahalesiyle bunların tamamı bertaraf edildi. Dün de Kahramanmaraşımıza HDP'ye oy toplamak ve HDP'ye oy verilmesi için burada bazı ilçelerde bölge insanımızı tehdit etmek için gelmiş bir bölge sorumlusu yakalandı ve tutuklandı. Burada acı olan, PKK'nın bölge sorumlusunun, bu teröristin HDP'nin seçim aracında yakalanmış olmasıdır. Bölge sorumlusunun yakalanması, HDP-PKK işbirliğinin, maalesef bağımsız bir şekilde tecelli etmesi gereken seçimlerde ısrarla PKK'nın seçimlere silahın gölgesini düşürme istemesinin ve çabasının bir ispatıdır."